27. 07. 2018 - 19:42
ISTAKAO SE NA MUNDIJALU: Jedini Hrvat bez kluba stiže na...
907
Shares
ISTAKAO SE NA MUNDIJALU: Jedini Hrvat bez kluba stiže na preglede u evropskog velikana!

ODLIČAN IGRAČ

ISTAKAO SE NA MUNDIJALU: Jedini Hrvat bez kluba stiže na preglede u evropskog velikana!

Sport.ba
27. 07. 2018 - 19:42
0
Shares

Jedan od igrača iz sjene koji se pokazao na prethodnom Mundijalu u Rusiji u dresu Hrvatske je svakako Milan Badelj. Nije igrao previše, ali kada je dobio rpiliku u susretu sa Islandom pružio je odličnu partiju, upisao se u strijelce na velikoj sceni i svima pokazao koliko vrijedi. Kako javlja talijanski stručnjak za transfere Gianluca DiMarzio, Badelj je dogovorio uvjete ugovora s Lazijom i uskoro bi mogao potpisati za peti klub u karijeri.

 

Kako tvrde Talijani, Badelj će u ponedjeljak stići u Rim, a u utorak će se pojaviti na liječničkim pregledima prije potpisa ugovora. Milan Badelj povezivan je proteklih sedmica s nizom klubova iz najjačih europskih liga, a činilo se da je najbliži prelasku u Milan s kojim je već dugo u kontaktu. Mediji su ga selili u Rusiju, Portugal, Englesku, Španjolsku. Nakon što mu je istekao ugovor s Fiorentinom, Badelj je kao slobodan igrač s Hrvatskom osvojio srebro na SP-u i kao svjetski doprvak sada se sprema potpisati možda i posljednji veliki ugovor karijere. U februaru će napuniti 30 godina. Prije Fiorentine, igrao je za HSV, Lokomotivu i Dinamo, u kojeg je stigao iz NK Zagreb.

badelj

Nema sumnje da Badelj posjeduje veliki kvalitet i da će u Milanu biti jako važna poluga, a njegova buduća ekipa imat će visoke ambicije za narednu sezonu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti