26. 07. 2018 - 12:09
RADOSNA VIJEST ZA BORDO FANOVE: Osiguran direktan prijenos...
907
Shares
RADOSNA VIJEST ZA BORDO FANOVE: Osiguran direktan prijenos meča Atalanta - Sarajevo

ARENA SPORT 3

RADOSNA VIJEST ZA BORDO FANOVE: Osiguran direktan prijenos meča Atalanta - Sarajevo

Sport.ba
26. 07. 2018 - 12:09
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva večeras će odigrati susret drugog pretkola Lige Evrope u gostima kod italijanske Atalante. Ljubitelje bordo boje negativno je iznenadila jučerašnja informacija da niti jedna TV kuća neće raditi prijenos za Bosnu i Hercegovinu.

Ipak, nezvanično saznajemo da je zahvaljujući velikoj upornosti čelnika Arena Sporta direktan prijenos iz Italije omogućen i biće ostvaren večeras od 20:30 na kanalu Arena Sport 3. Bitno je naglasiti i to da će ista TV kuća prenositi i revanš susret sa stadiona “Asim Ferhatović Hase”, sedam dana kasnije.

Sarajevo je u prvom pretkolu u dvomeču bilo bolje od ekipe Banantsa iz Jerevana, ukupnim rezultatom 5:1, a u drugom kolu doigravanja u Bergamu će igrati protiv italijanske Atalante koja važi za apsolutnog favorita u ovom dvomeču. Sigurno je da Musemićevim momcima neće biti nimalo lahko večeras.

U konkurenciji za utakmicu protiv Atalante su slijedeći igrači:  Pavlović, Kovačević, Dupovac, Mujakić, Šofranac, Adukor, Kurdić, Hebibović, Pidro, Mustafić, Stanojević, Rahmanović,  Resić, Tatar, Šišić, Halilović, Velkoski, Ahmetović i Handžić.

Trener Bordo kluba Husref Musemić smatra da je Atalanta kvalitetan protivnik koji će vjerovatno igrati visoki presing, ali da Sarajevo može nešto uraditi ako ekipa pruži svoj maksimum. 

"Pokušali smo se upoznati s ekipom Atalante gledajući utakmicu protiv Herthe i mislim da ako budemo maksimalno disciplinovani i ne ostavimo im puno prostora, možemo nešto uraditi. Oni igraju visoki presing i ne dozvoljavaju protivniku da se razigra, imaju tri igrača u napada, a koriste dosta i bokove", rekao je Musemić.  

Trener Sarajeva ističe da je svojim igračima rekao ono što je njemu davno kazala legenda Sarajeva Svetozar Vujović, a to je da "oni ne lete, i oni hodaju po zemlji".

"Jesu kvalitetniji ali mi moramo dati sve od sebe. Igraju s tri igrača u zadnjem redu, a nekada ostanu i dva, međutim jako se brzo vraćaju u odbranu i teško je to iskoristiti. U svakom slučaju nas očekuje težak posao", objašnjava Musemić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti