17. 07. 2018 - 08:46
SRAMOTNO DA SRAMNIJE NIJE MOGLO: Realova zvijezda pozivala na...
907
Shares
SRAMOTNO DA SRAMNIJE NIJE MOGLO: Realova zvijezda pozivala na rat i ustanak u centru Zagreba!

MATEO KOVAČIĆ UZ KONTRAVERZNOG THOMPSONA

SRAMOTNO DA SRAMNIJE NIJE MOGLO: Realova zvijezda pozivala na rat i ustanak u centru Zagreba!

Sport.ba
17. 07. 2018 - 08:46
0
Shares

Hrvatska je ostvarila planetaran uspjeh osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Kompletna država je u pravom transu dočekala svoje heroje na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. I sve to bilo ok da se slavlje zapravo nije pretvorilo u jeftini koncert klasičnih ustaških pjesama koje izvodi kontraverzni Thompson.

Pola miliona ljudi bilo je na zagrebačkim ulicama i žalosno je da se većin priklonila sramotnom skandiranju i arlaukanju fašističkih ideja. Nakon šest sati dugog puta od aerodroma do centra grada, na Trgu bana Jelačića zavladao je delirij kada su na pozornicu izašli igrači i selektor Zlatko Dalić. Baš kao i pomenuti "umjetnik".

"Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali i vama. Vi ste svjetski prvaci", rekao je Mateo Kovačić kada je preuzeo mikrofon, a onda dodao: "Ima jedna pjesma koja mi se sviđa. Ako imate puške - dižite ih" i zapjevao Thompsonovu "Pukni puško". Sramotno da sramnije nije moglo od zvijezde Real Madrida. Sve ovo moglo je zaista proći bez ovih pjesama, koje imalo normalnog građanina Hrvatske su sinoć pogodile i dokazale mu da NDH i slične fašističke tvorevine zapravo nikad ni nisu zamrle.

"Ovo je nevjerojatno, fenomenalno. Nismo ovo očekivali. Navijači nisu normalni! Pet sati smo putovali do Trga. Slavit ćemo još dva mjeseca", rekao je Kovačić nakon silaska s pozornice i pozivanja da se puške dignu u zrak. Upravo nakon ovoga, naš susjed pao je na jednom velikom ispitu. Sportski uspjeh definitivno je zasjenjen sinoćnjom sramotom koja je potrajala do duboko u noć. Njima na obraz...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti