17. 07. 2018 - 08:34
NAKON SRAMNOG SLAVLJA U ZAGREBU: Oglasio se Institut za...
907
Shares
NAKON SRAMNOG SLAVLJA U ZAGREBU: Oglasio se Institut za genocid, slijedi prijava FIFA-i i hitna reakcija!

THOMPSON 'UVELIČAO' DOGAĐAJ

NAKON SRAMNOG SLAVLJA U ZAGREBU: Oglasio se Institut za genocid, slijedi prijava FIFA-i i hitna reakcija!

Sport.ba
17. 07. 2018 - 08:34
0
Shares

Hrvatska je ostvarila planetaran uspjeh osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Kompletna država je u pravom transu dočekala svoje heroje na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. I sve to bilo ok da se slavlje zapravo nije pretvorilo u jeftini koncert klasičnih ustaških pjesama koje izvodi kontraverzni Thompson.

Intitut za istraživanje genocida Kanada odmah se oglasio, budući da su igraći hrvatske reprezentacije bukvalno uživali sinoć, slušajući ustaško-fašističke pjesme pomenutog pjevača. Thompson je tako sinoć usred Zagreba pjevao i veličao ustaštvo i zločinačku tvorevinu Herceg-Bosnu pred skoro pola miliona Hrvata, od kojih je većina bila u transu nakon ovih interpretacija. Saopštenje Instituta prenosimo u cijelosti:

"Prisustvo ultranacionalističkog pjevača Thompsona na dočeku hrvatskih fudbalera u Zagrebu je potvrda trajuće egzistencije paradržave Herceg-Bosne koja je stvorila antibosansku ideju u kojoj i sada živimo. Takozvana Hrvatska Republika Herceg-Bosna je presuđena na Internacionalnom sudu za ratne zločine kao paradržavna tvorevina največeg nasilja kojoj je cilj bio uništenje egzistencije prije svega Bošnjaka, a zatim i države BiH."

h-54495150"Političko, policijsko i vojno liderstvo takozvane Herceg-Bosne osuđeno je od strane Internacionalnog suda za ratne zločine za udruženi zločinački poduhvat kao dio agresije Hrvatske na državu BiH. Vaskrsenje zločinačkog udruženog poduhvata uz kontinuirano antibosanskohercegovačko djelovanje iz manjeg entiteta je stalna prijetnja bosanskohercegovačkoj državnosti. Prisustvo navedenog ultranacionaliste na svečanom činu dočeka ne samo da ponižava istinu, pravo, pravdu, žrtve i državu BiH, već ponižava i opravdanu radost hrvatskih fudbalera poslije največeg uspjeha u njihovoj historiji."

screenshot-4-5-681x366"Zato Thompsonovo prisustvo na dočeku je strateška šteta Hrvatskoj i Hrvatima me gdje bili, ali i BiH i Evropi i na kraju sportu uopšte. Internacionalni ekspertni tima Instituta za istraživanje genocida Kanada će poslati protesno pismo Svjetskoj fudbalskoj organizaciji u kome će tražiti preduzimanje hitnih mjera za sankcionisanje Hrvatskog nogometnog saveza i njegovog predsjednika Davora Šukera koji je izjavio: 'Dok sam na čelu saveza, na stadionima će svirati pjesma 'Lijepa li si', koja je je simbol patriotizma, ponosa i ljubavi prema domovini. Navedena pjesma ne samo da nema veze s patriotizmom, već je zapravo oličenje mrženje prema susjednoj državi."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti