02. 07. 2018 - 19:12
VIJEST ZBOG KOJE STREPE SVI URUGVAJCI: Poznat stepen...
907
Shares
VIJEST ZBOG KOJE STREPE SVI URUGVAJCI: Poznat stepen Cavanijeve povrede!

FANTASTIČNI NAPADAČ UPITAN ZA ČETVRTFINALE

VIJEST ZBOG KOJE STREPE SVI URUGVAJCI: Poznat stepen Cavanijeve povrede!

Sport.ba
02. 07. 2018 - 19:12
0
Shares

Edinson Cavani se do sada nametnuo kao najveća uzdanica Urugvaja na Mundijalu u Rusiji. Fantastični napadač je dva puta zatresao mrežu Portugala i tako svojoj reprezentaciji obezbijedio plasman u četvrtfinale, gdje ih čeka susret sa Francuskom.

Ipak, utisak je pokvarila povreda sjajnog fudbalera, koji je bio primoran teren napustiti prije vremena. Već dva dana Urugvajci strepe, a danas smo dobili ohrabrujuće informacije iz urugvajskog tabora. Povreda nije ozbiljne prirode. Nastup protiv Francuza - još uvijek neizvjestan.

"Nakon prvih ljekarskih pregleda i magnetne rezonance, ustanovljeno je da povreda nije teže prirode. Ipak, zbog bolova koje Cavani trenutno osjeća još uvijek je potrebno pomno pratiti razvoj situacije. On će svakodnevno biti podvrgnut fizikalnim terapijama, pod budnim je okom ljekara. Uradićemo sve da ga osposobimo za meč četvrtfinala.", poručuju iz tabora reprezentacije Urugvaja.

Meč između Urugvaja i Francuske biće odigran u petak u 16:00 h. Nadamo se kako će obje ekipe izaći u punim sastavima i pružiti nam pravi spektakl, kakav i očekujemo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti