02. 07. 2018 - 18:57
Kovač zagolicao maštu svima u Minhenu: "Rebić bi odlično došao...
907
Shares
Kovač zagolicao maštu svima u Minhenu:

IMA SAMO RIJEČI HVALE ZA BIVŠEG PULENA

Kovač zagolicao maštu svima u Minhenu: "Rebić bi odlično došao Bayernu!"

Sport.ba
02. 07. 2018 - 18:57
0
Shares

Niko Kovač danas je predstavljen kao novi trener Bayerna iz Minhena. Hrvat je već najavio određene promjene u taktici svog novog kluba.

Komentarisao je Kovač mnoge fudbalere sa kojima ga očekuje saradnja u narednom periodu, ali i neke sa kojima je već sarađivao, a najzanimljiviji je bio komentar na igre Ante Rebića na Mundijalu, kada je nagovijestio da bi ga rado trenirao i u Bayernu.
"Odličan je fudbaler, drago mi je zbog njegovih odličnih igara na prvenstvu. Svakako da bi dobro došao svakoj ekipi.", rekao je Kovač.

Prokomentarisao je i saradnju sa budućim igračima, najviše se raduje, čini se, saradnji sa mladim Renatom Sanchesom.
"Mlad je igrač i morate ga razumjeti. Imao je određenih poteškoća na početku, nije se uklopio, ali se radujem radu s njim, takav talent se ne viđa svaki dan. Nadam se da će na kraju ipak oduševiti cijelu Bundesligu.", kaže novi trener Bayerna, pa nastavlja o Lewandowskom i Boatengu, o čijim odlascima iz Bayerna se proteklih dana sve glasnije priča.

"Lewandowski je napadač svjetske klase! Radujem se radu s njim i uopšte ne razmišljam  njegovom odlasku. Isti stav imam i za Jeromea, već sam radio sa jednim Boatengom, njegovim bratom Kevinom. Imali smo odličnu saradnju, nadam se da će tako biti i sa Jeromeom."

Neizbježna tema je bila i eliminacija Njemačke. 
"Njemačka? Ružno je što su ispali, ali mene kao trenera Bayerna ipak pomalo i raduje što ću prije imati igrače na raspolaganju. Moj tim i ja želimo ekipu pripremiti na što bolji način, želimo je dodatno unaprijediti.", završava Niko Kovač.

Podsjetimo, iza Kovača je odlična sezona na klupi Eintrachta, sa kojim je izborio Ligu Evrope i osvojio Njemački kup, pobjedivši u finalu svoju trenutnu ekipu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti