20. 06. 2018 - 20:03
Ozil na meti njemačke legende: "Ne zanima me pjeva li himnu,...
907
Shares
Ozil na meti njemačke legende:

IGRAČ ARSENALA

Ozil na meti njemačke legende: "Ne zanima me pjeva li himnu, koji su mu korijeni, ali..."

Sport.ba
20. 06. 2018 - 20:03
0
Shares

Nakon poraza Njemačke od Meksika u prvom meču Mundijala, mediji iz države svjetskog prvaka bili su ogorčeni na igru njihovih ljubimaca. Jedan od najgorih u igri Elfa bio je igrač Arsenala Mesut Ozil, koji je u posljednje vrijeme na meti navijača reprezentacije što zbog loših partija, što zbog stvari koje radi van terena. 

Niz je onih koji su napadali Ozila u posljednje vrijeme, a jedan od njih je i legenda Njemačke Lothar Matthaus. Čovjek koji je pet puta nosio dres Elfa na Svjetskim prvenstvima i koji je 1990. podigao titulu prvaka svijeta smatra da Mesut Ozil svojom nezainteresovanošću odaje dojam kako možda i ne želi biti član reprezentacije.

"Ozilov govor tijela mi se ne sviđa. Imam dojam kao da ne želi da igra u tom dresu. Kao da mu se ne igra, jednostavno. Nema volje, želje, srca, radosti, nema strasti. Kada ga vidim ne bi me čudilo da se poslije Mundijala oprosti od reprezentacije. Već godinu dvije ne igra na nivou potrebnom za reprezentaciju", smatra Matthaus.

Ozil je u dresu reprezentacije Njemačke upisao 91 nastup, a zabio je 23 gola i dodao 40 asistencija. Dugi niz godina bio je jedan od ključnih igrača Joachima Lowa u pohodima ka svemu što je osvojio.

"Ne zanima me kakav ima odnos prema ostatku ekipe. Baš me briga da li pjeva himnu ili ne, ne zanima me ima li afričke, turske ili njemačke korijene, ali... naljutilo me to što sam nakon intoniranja himne vidio desetoricu naših igrača kako pozdravljaju navijače, ali jedino on to nije učinio. Ozil očigledno ne shvata zbog čega ga kritikuju, očigledno ne zna šta navijači jedne države očekuju od igrača koji nosi dres reprezentacije", zaključio je Matthaus.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti