12. 06. 2018 - 11:25
Nogometašice BiH u Zenici protiv Kazahstana: Želimo bodove...
907
Shares
Nogometašice BiH u Zenici protiv Kazahstana: Želimo bodove pred domaćom publikom!

NE MANJKA MOTIVACIJE

Nogometašice BiH u Zenici protiv Kazahstana: Želimo bodove pred domaćom publikom!

Sport.ba
12. 06. 2018 - 11:25
0
Shares

Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici protiv selekcije Kazahstana odigrati pretposljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj. Na pitanja novinara odgovarale su selektorka Samira Hurem, te reprezentativke Milena Nikolić i Lidija Kuliš.

Selektorka o sutrašnjem susretu kaže: „Mi jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove i igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana. Želimo pred našom publikom da dođemo do bodova.

dinko-2

Kapitenka Milena Nikolić očekuje pobjedu: „Što se tiče utakmice sa Velsom, u prvom poluvremenu smo im dobro parirali i imali bolje šanse koje nismo iskoristili. U nastavku je domaćin igrao visok presing i imao inicijativu. Odbranili smo i penal, ali ni poslije toga nismo uspjeli da se podignemo na viši nivo i poražene smo. Sutra nas očekuje novi meč. Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu.“

dinko-3

Lidija Kuliš smatra da bh. reprezentacija ima talentovane mlade fudbalerke: „Nedostaje nam nekoliko standardnih igračica, ali tu su neke nove i mlađe koje su zaista odlične. One imaju priliku da se pokažu na ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju što će nam koristiti i u narednim kvalifikacijama. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda protiv u sutrašnjem susretu.

dinko-4

Meč Bosna i Hercegovina-Kazahstan počinje danas u 17:30 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, ulaz na utakmicu je slobodan.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti