12. 06. 2018 - 10:37
Danska ima najprostiju taktiku na Mundijalu: Pogledajte i kako...
907
Shares
Danska ima najprostiju taktiku na Mundijalu: Pogledajte i kako izgleda!

MIŠLJENJA PODJELJENA

Danska ima najprostiju taktiku na Mundijalu: Pogledajte i kako izgleda!

Sport.ba
12. 06. 2018 - 10:37
0
Shares

Mediji na sve načine pokušavaju popuniti prazninu do početka Mundijala, a osmišljena je zanimljiva predstava danske taktike. Radi se o majici sa šaljivom aplikacijom na kojoj je prikazano kako funkcioniše taktika danske reprezentacije. Sve se praktično svodi na Christiana Eriksena i njegov učinak, barem se to da zaključiti na osnovu majice čiju fotografiju možete vidjeti u prilogu.

screenshot-1

Ma koliko ova majica i šala bile simpatične, i ma koliko bilo tačno da je Christian Eriksen glavna poluga u reprezentaciji Danske, ne možemo se potpuno složiti sa tvrdnjom da je sve zasnovano na vezisti Tottenhama. Danci godinama unazad djeluju kao kompaktan tim, a to potvrđuje i podatak da su uspostavili sistem koji im omogućava da u kontinuitetu igraju na velikim takmičenjima. Od 1996. godine i Evropskog prvenstva u Engleskoj reprezentacija Danske nije učestvovala na dva Evropska i dva Svjetska prvenstva, a ukupno je odigrano 12 turnira.

christian-eriksen-806x605-71510722503

Na predstojećem Mundijalu Danci će igrati u Grupi C sa selekcijama Francuske, Australije i Perua. Velika su očekivanja javnosti u Danskoj,a neprolazak grupe bio bi neupjeh uprkos stabilnim konkurentima za drugo mjesto.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti