26. 05. 2018 - 17:14
GOTOVO JE Sarri je novi menadžer Plavaca, impresivna lista...
907
Shares
GOTOVO JE Sarri je novi menadžer Plavaca, impresivna lista pojačanja:

ITALIJANSKI I ENGLESKI MEDIJI TVRDE

GOTOVO JE Sarri je novi menadžer Plavaca, impresivna lista pojačanja: "Bludni sin" će biti poklon za sve navijače!

Sport.ba
26. 05. 2018 - 17:14
0
Shares

Kako javlja ugledna talijanska Gazzetta dello Sport, Chelsea je dogovorio saradnju s dosadašnjim trenerom Napolija, Maurizijem Sarrijem. U posljednja 24 sata, ljudi Romana Abramoviča uspjeli su dogovoriti sve detalje vezane uz novi angažman italijanskog trenera, ali sada preostaje teži dio posla, kada uprava londonskog kluba mora omekšati Aurelija de Laurentiisa jer Sarrija veže ugovor s Napolijem, a odšteta je 8 miliona eura.

maurizio-sarri

Kako javlja Gazzetta, uprava Plavaca i Sarri su proveli sedam sati na sastanku, te su na kraju dogovorili suradnju, ali službena objava će doći tek kada se riješe ugovorne stavke s klubom iz Napulja. Maurizio Sarri, 59-godišnji je italijanski stručnjak koji je trenersku karijeru započeo 2005. godine u Pescari, potom je mijenjao niželigaške klubove godinu za godinom, dok se nije probio u Empoliju prije šest godina,a  od 2015. godine bio je na klupi Napolija.

Sarri bi trebao s londonskim klubom potpisati ugovor na četiri godine, a biće 10. trener Chelseaja u posljednjih deset godina. Na klupi će zamijeniti sunarodnjaka Antonija Contea, koji je prošle sezone bio prvak Engleske, a ove osvojio FA Cup. Doskorašnji strateg Napolija trebao bi zarađivati na "Stamford Bridgeu" šest miliona funti godišnje.

conte

S druge strane, engleske novine Evening Standard su objavile informaciju kako je Sarri već isplanirao i koje zvijezde svog bivšeg kluba želi dovesti u zapadni London, a riječ je navodno o desnom beku Elseidu Hysaju, veznjaku Piotru Zielinskom i 32-godišnjem defanzivcu Raulu Albiolu. Pored toga, također bi u Premier ligu mogao stići i Kalidou Koulibaly, koji je već dugo vremena na radaru Chelseaja.

Uprkos svemu, teško je za očekivati kako će Sarri uspjeti dovesti ijednog od navedenih igrača, s obzirom da je, prema pisanju italijanskih medija, u jako lošim odnosima s predsjednikom kluba Aureliom di Laurentiisom. Pojedini mediji tvrde da je lista pojačanja je sastavljena i prije Sarrijevog dolaska na njoj je Seri iz Nice, kao i Lewandowski koji je ipak preskup jer Bavarci traže ogromnih 120 miliona eura. Italijan bi pak silno želio Gonzala Higuaina, spreman je žrtvovati i Moratu zbog njega, ali zaista je teško očekivati da bi Stara dama na to pristala. Istina, pretpostavlja se da bi oko 60 miliona eura bilo vjerovatno dovoljno da Argentinac ode u London, ali Aljegri ga neće pustiti dok ne nađe pravu zamjenu, to Morata nije, prema njegovom mišljenju.

Na listi želja su navodno još Leon Baily iz Leverkusena, zatim ofanzivac Richairlson iz Watforda, kao i kapiten Newcastlea Jaamal Lascelles. Pojačanja će sigurno biti, a ko sa Sarrijem stiže na "Stamford Bridge" mogli bi uskoro i saznati...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti