24. 05. 2018 - 08:53
NBA Celticsi poveli u seriji i vratili prednost domaćeg terena
907
Shares
NBA Celticsi poveli u seriji i vratili prednost domaćeg terena

FINALE KONFERENCIJE

NBA Celticsi poveli u seriji i vratili prednost domaćeg terena

24. 05. 2018 - 08:53
0
Shares

Nakon što su Cleveland Cavaliersi izjednačili u dvije domaće utakmice na 2:2 u finalu Istočne konferencije, Celticsi su na domaćem terenu vratili prednost na svoju stranu i sada imaju prvu meč loptu za veliko finale. Danas su slavili 96:83 nakon sjajnog ulaska u utakmicu.

Celticsima je prva četvrtina bila najbolja što se tiče napada, zabili su 32 poena i ostavili Cavse na 13 razlike nakon prvih 12 minuta. Cavsi se do poluvremena nisu vratili u egal, a tijekom drugog je Boston kontrolirao rezultat, samo je nas početku drugog dijela Cleveland stigao ispod deset razlike, no to je kratko trajalo.

Gotovo od početka pa do kraja Celticsi su kontrolirali petu utakmicu serije i zasluženo dobili na krilima sjajnog rookieja Jaysona Tatuma koji je postigao 27 poena, ali i dodao sedam skokova, po četiri asistencije i ukradene lopte te dvije blokade. Brown je zabio 17, a Horford je dodao 15 uz 12 skokova. Sjajnu utakmicu odradili su Morris i Smart s klupe, svaki je imao po 13 poena i tri trice.

Cavse je naravno vodio LeBron James sa 26 poena, deset skokova i pet asistencija, no od ostalih samo je Kevin Love bio dvocifren sa 14 postignutih poena. Cavsi su opet ispalili velik broj trica, ali realizirali samo 26,5 posto i preostaje im da kod kuće pokušaju izboriti sedmu utakmicu.

Učitaj još novosti