23. 05. 2018 - 22:10
INIESTA IZABRAO NOVI DOM: Daleko od svoje prave kuće
907
Shares
INIESTA IZABRAO NOVI DOM: Daleko od svoje prave kuće

NE ŽELI DA IGRA PROTIV BARCELONE

INIESTA IZABRAO NOVI DOM: Daleko od svoje prave kuće

23. 05. 2018 - 22:10
0
Shares

Andres Iniesta i zvanično je napustio Barcelonu,nakon emotivnog oproštaja na NouCampu. Bilo je puno spekulacija od kako je objavio da napušta Barcu, a sada je sve kristalno jasno. Andres Iniesta ja nakon 22 godine provedene svim uzrastima Barcelone odlučio da nastavi dalje, napustiće NouCamp ovog ljeta nakon 674 zvanična nastupa u prvom timu Crveno-plavih.

1526671453-631745-1526673738-noticia-normal

Nakon što je objavio da ide, pojavile su se brojne spekulacije o tome gdje će nastaviti karijeru, imao je ponude iz Kine, ali i iz engleske Premier lige, pa i italijanskog Juventusa, ali je Španac izjavio da nikada ne bi mogao da igra protiv voljene Barcelone, te ostanak u Evropi za njega nije bio opcija.

Nakon toga pojavila se priča da se dogovorio sa japanskim klubom Kobe, čiji vlasnik je ujedno i izvršni direktor generalnog sponzora Barcelone "Rakutena". Tu informaciju je sada potvrdio i sam fudbaler na svom "Twitter" nalogu. "Zaputio sam se ka svom novom domu, sa svojim prijateljem", napisao je Iniesta, uz fotografiju sa prvim čovjekom Kobea Hiroshijem Mikitanijem.

screenshot-2

 

Nema sumnje da će legenda Barcelone i svjetskog fudbala biti objeručke prihvaćen od strane navijača novog kluba,a kako će se snaći u posve novoj sredini za njega,ostaje da vidimo.

Podsjetimo se još jednom Iniestinog emotivnog oproštaja:

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti