23. 05. 2018 - 21:09
POZNATI NAJBOLJI DEFANZIVCI NBA LIGE: Dosta iznenađenja!
907
Shares
POZNATI NAJBOLJI DEFANZIVCI NBA LIGE: Dosta iznenađenja!

DVIJE NAJBOLJE PETORKE

POZNATI NAJBOLJI DEFANZIVCI NBA LIGE: Dosta iznenađenja!

23. 05. 2018 - 21:09
0
Shares

Ovih dana vode se velike bitke u okviru konferencijskih finala a glavni akteri su ekipe Bostona i Clevelanda,odnosno Golden Statea i Houstona.

U jeku zbivanja oko play-offa objavljene su liste prve i druge najbolje defanzivne petorke za proteklu sezonu. Drugu godinu zaredom u prvom timu nalazi se francuski reprezentativac Rudy Gobert, a ovoga puta među pet najboljih nema Draymonda Greena, što je veliko iznenađenje.

usa-today-10382599-0

Green je pao u drugih defanzivno gledano najboljih pet igrača NBA lige, poznato je da se nije našao ni na spisku finalista za nagradu "Defanzivac godine", a uz Goberta u najboljoj petorci je i Anthony Davis. Pelikani imaju dva predstavnika u najboljoj petorci, jer je uz Davisa izabran i Jrue Holiday. Najboljih pet kompletiraju i krilni košarkaš Philadelphia 76ersa Robert Covington, kao i Victor Oladipo iz Indiana Pacersa, koji je i glavni kandidat za dobijanje MIP nagrade, za igrača koji je najviše napredovao.

Što se tiče glasova, najviše ih je dobio centar Utaha Rudy Gobert, koji se zajedno sa Davisom nalazi u užem izbori za Defanzivca godine, pa se pretpostavlja da bi Francuz mogao da dobije i prestižnu nagradu po završetku sezone.

usp-nba-new-orleans-pelicans-at-san-antonio-spurs-98457542-e1522524385929

U drugoj defanzivno najboljoj petorci lige našli su se najbolji defanzivac lige iz minule sezone Daymond Green, Al Horford iz Bostona, Dejaunte Murray iz Spursa, Jimmy Butler iz Timberwolvesa i Joel Embid iz Sixersa, koji je jedan od trojice finalista za prestižnu nagradu "Defanzivac godine" (zajedno sa pomenutim Gobertom i Davisom).

joel-embiid-felt-great-after-first-back-to-back-of-career

Najbolja defanzivna petorka NBA lige

Rudy Gobert - Utah Jazz

Anthony Davis - New Orleans Pelicans

Robert Covington - Philadelphija 76ers

Jrue Holiday - Nju Orleans Pelicans

Victor Oladipo - Indiana Pacers

Druga najbolja defanzivna petorka NBA lige

Al Horford - Boston Celtics

Joel Embid - Philadelphija 76ers

Draymond Green - Golden State Warriors

Jimmy Butler - Minnesota Timberwolves

Dejaunte Murray - San Antonio Spurs

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti