23. 05. 2018 - 19:11
BRILJIRA U HNL-U, ALI JE ZABORAVLJEN: Prosinečki bi trebao...
907
Shares
BRILJIRA U HNL-U, ALI JE ZABORAVLJEN: Prosinečki bi trebao obratiti pažnju na Željino dijete

HARIS HAJRADINOVIĆ

BRILJIRA U HNL-U, ALI JE ZABORAVLJEN: Prosinečki bi trebao obratiti pažnju na Željino dijete

Sport.ba
23. 05. 2018 - 19:11
0
Shares

Haris Hajradinović karijeru je započeo u Željezničaru, a poslije je 'lutao' po svijetu dok se nije skrasio u Osijeku gdje igrao kao preporođen. Iz Haugesunda koji se takmiči u Norveškoj stigao je u Hrvatsku, a izjavio je kako je konačno pronašao žar u Osijeku nakon izuzetno hladne Norveške.

24-godišnji ofanzivac u dosadašnjoj karijeri nosio je dres i Genta, Trenčina, Intera iz Zaprešića, sarajevskog Olimpica i Željezničara. Uspio je u tri različite zemlje osvojiti i tri titule. Prvo je s Plavima s Grbavice bio prvak BiH, potom je pokorio Slovačku s Trenčinom, da bi zatim osvojio i šampionsku krunu u Belgiji s Gentom. Potom je proveo dvije dosta uspješne sezone u Norveškoj, da bi se skrasio u Hrvatskoj.

hajradinovic-osijek

I zaista je blistao ove sezone u dresu Osijeka. Tako je u HNL-u postigao devet pogodaka i bio naš najbolji strijelac, dok je dodao još dva u evropskim takmičenjima. Osiječani su sezonu završili kao četvrtoplasirani, iza šampiona Dinama, te Hajduka i prošlosezonskog prvaka Rijeke. Upravo je Hajradinović bio najbolji strijelac tima. Preostale su mu još dvije godine ugovora s Osijekom, a ponuda ne manjka. 

Interesantno da Harisa nema ni u širim planovima selektora Roberta Prosinečkog, iako je u najboljim igračkim godinama. Pred ovim ofanzivnim veznjakom je vjerovatno odlučujuća sezona, gdje bi mogao potvrditi neospornu klasu i možda natjerati selektora na poziv u najdraži dres. Podsjećamo, bio je juniorski i mladi reprezentativac, te redovno jedan od najboljih.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti