23. 05. 2018 - 18:13
DA LI DESCHAMPS UNIŠTAVA FRANCUZE? Nakon Rabiota, progovorila...
907
Shares
DA LI DESCHAMPS UNIŠTAVA FRANCUZE? Nakon Rabiota, progovorila i majka jednog od najboljih

PAYET TAKOĐER NE IDE NA MUNDIJAL

DA LI DESCHAMPS UNIŠTAVA FRANCUZE? Nakon Rabiota, progovorila i majka jednog od najboljih

Sport.ba
23. 05. 2018 - 18:13
0
Shares

Još protekle sedmice je većina reprezentacija objavila popise igrača koji konkuriraju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pa je to napravila i Francuska. No, za razliku od mnogih kolega selektora, koji su se odlučili objaviti širi popis među kojima će se tražiti putnici za Mundial, Didier Deschamps je odmah objavio popis 23 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo. Doduše, tu je i popis zamjena među kojima će se tražiti igrači koji će eventualno uskočiti u slučaju povrede ili neke druge nepredviđene okolnosti.

martial-cropped-wzggcsh358gi1uay0hqdr250e

Zna se da Francuska ima veliki broj kvalitetnih igrača i da će sigurno biti dosta nezadovoljnih, a uistinu je zastrašujući popis onih koji nisu na francuskom popisu 23 igrača. Rusiju tako neće vidjeti Kingsley Coman, Anthony Martial, Alexandre Lacazette ili Mousa Sissoko, koji se nalaze na popisu zamjena, a najveće je iznenađenje što Dimitri Payet nije čak na popisu ni onih koji čekaju priliku da 'uskoče' u vlak za Rusiju u slučaju eventualne povrede igrača s 'popisa 23'. Sjajni veznjak Olimpique Marseillea je povrijeđen u duelu s Atleticom u finalu Lige Evrope, ali oporavlja se dobro.

Očekivano, na spisku se nije našao Karim Benzema, koji je već neko vrijeme u sukobu sa čelnicima Saveza. Također, tu nije ni Franck Ribery, kao ni odlični Rabiot iz PSG-a. Iznenađujuće, tu je među 23 igrača Ousmane Dembele, koji nije blistao po dolasku u Barcelonu. Podsjetimo, Francuska igra u skupini s Australijom, Danskom i Peruom.

Očekivalo se da burno reaguju Anthony Martial ili recimo Alexandrea Lacazette, ali sve je iznenadio Adrien Rabiot priznavši da je vidno razočaran što je samo na rezervnom spisku. Toliko ga je to povrijedilo da je odlučio poslati pismo u Savez, gdje je zatražio da ga pobrišu i s rezervnog spiska. Iz Saveza su ga pokušali nagovoriti da promijeni mišljenje, ali uzalud. "L`Equipe" piše da je 23-godišnji Rabiot tim potezom ozbiljno ugrozio svoju budućnost u reprezentaciji, a ispao je i iz svih kombinacija za Svjetsko prvenstvo. Ako se neko i povrijedi s popisa od 23 nogometaša, Deschamps će pozvati nekog drugog. Podsjećamo, Rabiot je za Francusku debitovao prije dvije godine, a dosad je upisao šest nastupa.

rabiot-isco

Ipak, sve je apsolutno zateklo potpuno izostavljanje Dimitri Payeta. Veznjak Olimpique Marseillea bio je odličan i ove sezone, ali nedovoljno čak i za rezervni spisak. Uz to, bio je jedan od glavnih francuskih igrača na putu do finala Eura 2016., a ni 10 ovosezonskih golova i čak 24 asistencije nisu bile dovoljne da privuče pažnju selektora Deschampsa. Sada je odlučila progovoriti Payetova majka, koja je otkrila da ga selektor uopće nije ni obavijestio da neće biti na spisku.

"Ne, zaista ga nije obavijestio. Saznao je preko TV-a kao i ostali, dok je bio s porodicom", kazala je uzrujana majka za TF1. To je čak i priznao i sam Didier, pravdavši se time da nije imao vremena igraču lično saopštiti odluku.

Golmani: Hugo Lloris (Tottenham), Alphonse Areola (PSG), Steve Mandanda (Marseille)

Odbrana: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Mendy (Manchester City), Benjamin Pavard (Stuttgart), Adil Rami (Marseille), Djibril Sidibe (Monaco), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Vezni red: N'Golo Kante (Chelsea), Blaide Matuidi (Juventus), Steven Nzonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern)

Napad: Ousmane Dembele (Barcelona), Nabil Fekir (Lyon), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Thomas Lemar (Monaco), Kylian Mbappe (PSG), Florin Thauvin (Marseille)

Zamjene: Wissam Ben Yedder (Sevilla), Kingsley Coman (Bayern), Benoit Costil (Bordeaux), Mathieu Debuchy (St.Etienne), Lucas Digne (Barcelona), Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Mousa Sissoko (Tottenham), Kurt Zouma (Stoke)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti