23. 05. 2018 - 11:02
Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu šampiona, a...
907
Shares
Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu šampiona, a novi napadač je na medicinskim pregledima

LAUTARO MARTINEZ

Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu šampiona, a novi napadač je na medicinskim pregledima

Sport.ba
23. 05. 2018 - 11:02
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Interu se izgleda samo čekalo da izbore mjesto u Ligi šampiona, a ostatak je bio veoma jasno isplaniran. Naime Mauro Icardi će prema posljednjim informacijama dobiti željenih devet miliona eura po sezoni i bit će najplaćeniji nogometaš u Italiji, a strijelac 28 golova prošle sezone će dobiti sjajnog saigrača u napadu sa kojim bi trebao činiti ubojit tandem jer bi Inter igrao sa dva napadača.

Radi se o Lautaru Martinezu koji je jutros stigao na medicinske preglede, a još prošle sedmice bilo je najavljeno da će doći iako nismo znali tačno vrijeme i dan. Dvadesetogodišnjak je već reprezentativac Argentine i upravo je on taj koji je 'ukrao' mjesto Icardiju u reprezentaciji, ali to nije do njega i to neće i ne bi smjelo utjecati na odnose dvojice sjajnih Argentinaca.

Ove sezone Lautaro Martinez je postigao čak 17 golova i dodao je pet asistencija na svega 24 odigrane utakmice, pa je sve jasno o kakvom nogometašu se radi. Ugovor će potpisati do 2022. godine, a za razliku od zarade u Racingu, Inter mu daje pravo malo bogatstvo. Napadač Racing Cluba je od 2015. član i Inter će biti drugi klub u njegovoj karijeri koja bi mogla biti blistava ako ne dođe do povreda ili drugih problema.

Napadač će Inter koštati samo 22 miliona eura, ali će bonus da budu papreni i ići će do 15 miliona eura na već navedenu cijenu s tim da će Racing imati od narednog transfera 'visokih' osamnaest procenata. Argentinac je za reprezentaciju do sada upisao samo jedan nastup, a na Svjetskom prvenstvu se naravno očekuje da postigne prvi gol u reprezentativnoj karijeri. Ugovor sa argentincem će biti potpisan tek prvog jula iako je sve već zvanično završeno. (Sport.ba)
 

 

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti