23. 05. 2018 - 09:06
James Harden i društvo srušili Golden State za izjednačenje u...
907
Shares
James Harden i društvo srušili Golden State za izjednačenje u seriji

NBA PLAYOFF

James Harden i društvo srušili Golden State za izjednačenje u seriji

Sport.ba
23. 05. 2018 - 09:06
0
Shares

Nakon breaka odmah u prvoj utakmici Golden State Warriorsi imali su veliku prednost. Houston Rocketsi su izjednačili u drugoj utakmici, ali su onda uništeni na prvom gostovanju i izgubili su sa čak 41. poenom razlike što je bila sramotna predstava polufinaliste playoff-a. No rano jutros iskupili su se još jednim breakom u seriji, a slavili su rezultatom 92:95 i to nakon nevjerovatne posljednje dionice igre.

Odlično su Golden State Warriorsi ušli u meč i nazirao se novi potop gostiju jer su već nakon prve četvrtine imali rezultat 28:19. Do poluvremena je uslijedio prvi veliki povratak Houston Rocketsa koji dionicu dobijaju rezultatom 18:34 i sa čak sedam poena prednosti odlaze na poluvrijeme, a to niko nije mogao očekivati.

Nakon poluvremena ponovo zamjena uloga na terenu jer sa čak 17 poena razlike Golden State Warriorsi dobijaju četvrtinu i sa deset poena prednost izgledalo je kako Houston nema snage da se vrati još jednom. No, prevarili smo se. Houston Rocketsi su na krilima sjajnog Jamesa Hardena zaigrali bolje nego ikad i sa postignutih 25 ostavili su domaću ekipu na svega 12 postignutih koševa, a to je bilo dovoljno za pobjedu od tri poena razlike i izjednačenje u seriji.

Najbolji u gostujućoj ekipi i najzaslužniji za pobjedu bio je naravno James Harden sa 30 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Chris Paul je također bio sjajan i dodao je visokih 27 poena uz četiri asistencije i dva skoka. Poražena ekipa igrala je na krilima Currya i Duranta koji su ubacili redom 28, odnosno 27 poena. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti