22. 05. 2018 - 21:36
Bogdan Bogdanović u drugom timu rookija
907
Shares
Bogdan Bogdanović u drugom timu rookija

NBA

Bogdan Bogdanović u drugom timu rookija

Sport.ba
22. 05. 2018 - 21:36
0
Shares

Košarkaš iz Srbije, Bogdan Bogdanović, uvršten je u drugi tim rookija i to nakon sjajne sezone u dresu Sacramento Kingsa - bar kad gledamo njegov učinak. Bogdanović je svoju prvu sezonu u najjačoj ligi na svijetu završio sa prosjekom od 11,8 poena, 2,9 skokova, 3,3 asistencije za 27,9 minuta po utakmici. Krilni košarkaš je odigrao 78 utakmica tokom ove sezone, a također je učestvovao u ‚All star‘ vikendu i predvodio Tim svijeta protiv Amerikanaca.

Reprezentativac Srbije je u nekoliko kategorija bio među desetoricom najboljih rookija – bio je osmi po broju poena, deseti po procentu šuta iz igre, osmi po asistencijama, četvrti u procentu šuta za tri poena i treći u procentu uspešnosti sa slobodnih bacanja.

Bogdanović je 17. košarkaš u historiji Kingsa koji je uvršten među najbolje rookije, a 12. otkako je franšiza u Sakramentu. Od njegovih saigrača, to priznanje ranije su dobila samo dvojica.

U prvom timu rukija nalaze se Donovan Mitchel iz Utah Jazza, košarkaš Philadelphia 76ersa Ben Simmons, Jason Tatum iz Boston Celticsa, igrač Los Angelse Lakersa Kyle Kuzma i Lowry Markkanen iz Chicago Bullsa.

Pored Bogdana, u drugom timu se nalaze Denis Smith junior iz Dallas Mavericksa, zvijezda Lakersa Lonzo Ball, John Collins iz Atlanta Hawksa i igrač Phoenix Sunsa Josh Jackson.
 

 

Učitaj još novosti