20. 05. 2018 - 20:30
Nadal preokretom do nove titule: Ponovo na vrhu ATP liste
907
Shares
Nadal preokretom do nove titule: Ponovo na vrhu ATP liste

ŠAMPIONSKI POVRATA U MEČ

Nadal preokretom do nove titule: Ponovo na vrhu ATP liste

20. 05. 2018 - 20:30
0
Shares

 

Rafael Nadal slavio je u borbi za trofej rezultatom 2:1 (6:1, 1:6, 6:3) i tako osmi put u karijeri osvojio Masters u Rimu, što će mu ujedno donijeti i povratak na vrh ATP rang liste od ponedeljka. Njemac Aleksander Zverev dokazao je zašto se nalazi u samom vrhu svjetskog tenisa trenutno ali ipak nije uspio da sruši "Kralja šljake" u finalu koje je prekidano zbog kiše.

 nadal-ap-m

Zverev je brejkom otvorio prvi set ali je potom počišćen od strane "Ritual majstora" koji je nakon izgubljenog servisa dobio šest gemova za redom. U pauzi između setova vidjelo se da nevreme stiže u Rim pa su mnogi očekivali da će Rafa uz još jedan brzinski set uspjeti da dođe do trofeja prije kiše. Dogodilo se nešto potpuno suprotno, Zverev je ubacio u brzinu više, dobio pet gemova za redom i lako stigao do izjednačenja u setovima. Na startu trećeg seta Njemac ponovo oduzima servis Nadalu i kad se činilo da Zverev ima kontrolu nad susretom kiša je stigla,reklo bi se u pravi čas za Španca i omogućila mu kraći predah prije nego što je ponovo izašao na teren i u kratkom roku napravio dva "brejka" dovoljna za preokret i trijumf u finalu.

 

Španac se ovom pobjedom po osmi put okitio trofejom ATP Mastersa u Rimu,a bila mu je ovo ukupno 32.titula na turnirima masters kategorije.

Učitaj još novosti