20. 05. 2018 - 17:48
Mirza Bašić prošao u osminu finala Geneve
907
Shares
Mirza Bašić prošao u osminu finala Geneve

Mirza Bašić prošao u osminu finala Geneve

Sport.ba
20. 05. 2018 - 17:48
0
Shares

Mirza Bašić odigrao je danas sjajan meč protiv nekadašnjeg 25. tenisera svijeta i slavio je nakon preokreta. Današnji protivnik Mirzi Bašiću bio je Mischa Zverev koji je bio veliki favorit, ali ulogu favorita nije opravdao protiv našeg 82. tenisera svijeta.

U prvom setu vidjeli smo samo jednu break loptu i to u jedanaestom gemu, a nažalost tu istu je imao Zverev i iskoristio je ono što mu se ponudilo. Naredni servis bio je lagan i bez većih problema došao je do osvajanja prvog seta. Nazirao se kraj našem teniseru, ali onda sjajan preokret.

Mirza je ponovo servirao sjajno, ali ovaj put nije dopustio break priliku protivniku. Zverev je u osmom gemu dopustio dvije vezane break lopte našeg teniseru, ali Mirza ih nije iskoristio, no problem je za njemačkog tenisera bila treća break lopta koji nije uspio spasiti. Narednim servisom Mirza je izjednačio rezultat u setovima.

Odlučujući set počeo je odlično za Mirzu jer je odmah napravio break, a samo u šestom gemu je imao problema kada je imao 0:40 na svoj servis. Kao i većim dijelom turnira nastavio je da servira odlično i izvukao je sve tri break lopte, a do kraja seta nije bilo problema, pa će Mirzu gledati i u 1/8 finala Geneve.

Naredni protivnik Mirzi Bašiću bit će Haider-Maurer ili Sandgren. Sigurno je da Mirza može igrati protiv obojice tenisera i da ima šansu da prođe dalje. Možda bi teži protivnik bio Sandgren zbog svojih servira, ali Haider-Maurer svojom defanzivnom igrom može biti mnogo neugodan. Servis je svakako ogromna prednost za našeg tenisera jer je tu daleko jači od navedenih tenisera. (Sport.ba)

Učitaj još novosti