20. 05. 2018 - 18:53
Milioni ne pomažu ekipi CSKA, Žalgiris se dočepao trećeg mjesta
907
Shares
Milioni ne pomažu ekipi CSKA, Žalgiris se dočepao trećeg mjesta

EUROLEAGUE

Milioni ne pomažu ekipi CSKA, Žalgiris se dočepao trećeg mjesta

Sport.ba
20. 05. 2018 - 18:53
0
Shares

Jednostavna je računica, a ona glasi da milioni ne pomažu kada je u pitanju CSKA. Jučer smo pisali o tome kako se ulažu silni milioni u klub, ali 20-30 miliona eura po sezoni ne donosi rezultate. Činjenica je da su uvijek u završnici final foura, ali nešto više jednostavno ne mogu da urade.

Danas se trećeg mjesta dočepao Žalgiris, a od prve minute su preuzeli inicijativu. 22:19 završila je prva četvrtina u korist Žalgirisa koji je imao čak minus sedam u jednom trenutku. No sve su uspjeli nadoknaditi. Početkom druge četvrtine CSKA je dolazila tri puta do neriješenog rezultata, ali to je bilo sve jer su na poluvrijeme otišli sa minusom od šest poena.

Treća četvrtina donijela je potop ekipi CSKA, a Žalgiris je istu okončao rezultatom 28:13. Najveća prednost iznosila je 24 poena, a 23 je bilo prilikom ulaska u posljednju četvrtinu koja ipak ide na stranu ekipe CSKA, reko bi se konačno jer je Žalgiris dobio prve tri dionice igre.

CSKA je zaigrao odlično i na 39,2 sekunde do kraja su imali 77:79, a to je bilo 29:10 u posljednjoj dionici. Došlo je onda do velike greške Žalgirisa koji gubi loptu. No onda neviđena greška jer je ekipa CSKA prebacila čitavo igrališe prilikom izvođenja auta, a to je vratilo loptu u njihov posjedn na 34 sekunde do kraja. Ekipa CSKA nije pravila faul i CSKA je mogla do pobjede, ali promašili su pretposljednji napad. Imala je ekipa CSKA šut za pobjedu još jednom i to na 2,7 sekundi do kraja nakon slobodnih bacanja ekipe Žalgirisa, ali promašili su dalekometni šut. Konačan rezultat bio je 79:77 za Žalgiris.

Micić i Jankunas su bili najbolji u ekipi Žalgirisa, a postigli su po 15 poena, dok je 14 dodao Ulanovas. Hunter i Kulagin su imali po 14 poena u ekipi CSKA, a Cory Higgins je dodao 12.

 

 


 

Učitaj još novosti