20. 05. 2018 - 18:14
Fuchse Berlin osvajač EHF Kupa
907
Shares
Fuchse Berlin osvajač EHF Kupa

Fuchse Berlin osvajač EHF Kupa

Sport.ba
20. 05. 2018 - 18:14
0
Shares

Fuchse Berlin je u finalu EHF Kupa savladao ekipu St.Raphaela rezultatom 28:25. 

St.Raphael je bolje otvorio utakmicu i imali su početnu prednost 3:1, ali onda se sa serijom od 4:0 Fuchse Berlin vratio u igru i do kraja prvog poluvremena su održavali prednost. Išla je ekipa Fuchse Berlina i na plus četiri, ali na kraju su imali samo jedan gol prednost i to pri rezultatu 14:13.

Drugo poluvrijeme počelo je serijom od 5:0 za vodeću ekipu nakon prvog poluvremena i to je bilo izgledalo je nedostižnih šest golova prednosti. Do kraja ispostavit će se da je to bila istina iako je ekipa St.Raphaela dolazila u jednom navratu na minus dva, ali i na samo jedan gol zaostatka.

Najbolji u slavljeničkoj ekipi bio je Mattias Zachrisson i postigao je devet golova, dok je u poraženoj ekipi Raphael Caucheteux postigao osam golova.

Za treće mjesto borile su se ekipe Magdeburga i Goppingena, a bolji je bio Magdeburg i to sa deset golova razlike. Konačan rezultat utakmice bio je 35:25, a na poluvremenu smo imali samo jedan gol prednosti za ekipu Magdeburga, no drugo poluvrijeme završilo je uvjerljivim rezultatom 19:10.

Učitaj još novosti