20. 05. 2018 - 12:24
Bogati šeici ne strahuju od fair-playa: Već spremno 100...
907
Shares
Bogati šeici ne strahuju od fair-playa: Već spremno 100 miliona funti za ponajboljeg igrača Premiershipa, Tuchel će biti oduševljen

ERIKSEN NA METI PRVAKA FRANCUSKE

Bogati šeici ne strahuju od fair-playa: Već spremno 100 miliona funti za ponajboljeg igrača Premiershipa, Tuchel će biti oduševljen

Sport.ba
20. 05. 2018 - 12:24
0
Shares

Thomas Tuchel je stigao u Pariz i odmah zasukao rukave. Svjestan je bivši trener Mainza i Borussije da će mu trebati velika pojačanja ukoliko želi pokoriti Evropu. Paris Saint-Germain je navodno spreman ponuditi čak 100 miliona funti za usluge Tottenhamovog veznog igrača i jednog od najboljih igrača ove sezone Christian Eriksena na ljetnom prijelaznom roku.

26-godišnjak je bio instrumentalan igrač u uspjehu Tottenhama u posljednjih sezonama, te je na svim natjecanjima postigao 14 golova i 12 asistencija ove sezone kako bi pomogao svom timu da se bori za top četiri mjesta ponovo ove sezone. Prema Daily Expressu, PSG je izdvojio Eriksena kao čovjeka koji će obnoviti njihov vezni red iduće sezone dok se natječu za slavu na evropskoj sceni.

Novine kažu da je bivši trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel prvi u redu za zamjenu Unai Emeryja na Parku Prinčeva i klub je spreman potrošiti 100 miliona funti kako bi Eriksena napravili njegovim prvim pojačanjem. Danski internacionalac se preselio u Sjeverni London 2013. godine iz Ajaxa za naknadu od samo 11 miliona funti. Prije Tottenhama je bio u Ajaxu, tačnije u njihovoj akademiji, gdje je 2008. potpisao ugovor od 2.5 goodine. Iznos transfera u to vrijeme je bio jedan milion eura.

Eriksen je prvo igrao u mladim sastavima Ajaxa prije nego što je u siječnju 2010. godine uvršten u prvu momčad, gdje dobija dres sa brojem 51. Debi za Ajaxovu prvu momčad je ostvario u siječnju 2010. godine na utakmici protiv NAC Brede. Tadašnji Ajaxov trener Martin Jol ga je usporedio sa Wesleyjem Sneijderom i Rafaelom van der Vaartom koji su također potekli iz Ajaxove nogometne akademije.

kane-eriksen

18. oktobra 2011. Eriksen je postigao prvi gol u Ligi prvaka protiv zagrebačkog Dinama u gostujućoj 2:0 pobjedi. Time je postao drugi najmlađi igrač koji je postigao gol u sezoni Lige prvaka 2011/12. Inače, PSG bi konkurenciju mogao imati i u Barceloni, koja također očajnički traga za adekvatnim plejmejkerom.

Veznjak Tottenhama je bolji od Luke Modrića i može jednog dana zaigrati za Real Madrid ili Barcelonu, tvrdi selektor Danske Age Hareide. Eriksen je u odličnoj formi ove sezone, a posebno se iskazao u utakmicama u Ligi prvaka protiv Juventusa i Real Madrida. Hareide je nahvalio Eriksena, ističući da bi upravo on mogao postati glavna zvijezda najvećih klubova La Lige, usred predviđanja o interesu PSG-a, Barce, pa i Reala za ovog veznjaka.

"Mislim da je on tip igrača koji se može prilagoditi bilo čemu. Dajte mu loptu i lopta će govoriti za njega. Christian je tip koji samo postaje bolji igrajući s boljim igračima. Gledajući na igrače koji igraju na njegovoj poziciji u Real Madridu i Barceloni, niko od njih nije bolji od Christiana. Luka Modrić došao je u Real iz Tottenhama, a nije bio dobar kao Christian", zaključuje Norvežanin.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti