20. 05. 2018 - 08:48
La Repubblica: Allegrijev novi početak u Torinu bez Mandžukića...
907
Shares
La Repubblica: Allegrijev novi početak u Torinu bez Mandžukića i veterana, ali s ogromnim pojačanjem

HRVAT VEOMA BLIZU ODLASKA

La Repubblica: Allegrijev novi početak u Torinu bez Mandžukića i veterana, ali s ogromnim pojačanjem

Sport.ba
20. 05. 2018 - 08:48
0
Shares

Juventus je jučer savladao putnika u Seriju B Veronu s 2:1 i tako uveličao oproštaj Gigija Buffona. Sve je začinio majstorskim pogotkom naš Miralem Pjanić, a Torino se u suzama oprostio od legendarnog kapitena. 40-godišnji golman vjerovatno još neće okončati karijeru, ali je neizvjesno i gdje bi je mogao nastaviti.

Stara dama je tako sedmom titulom u nizu završila sezonu, osvojen je i Kup uvjerljivim trijumfom od čak 4:0 na "Olimpicu" protiv Milana, a i u sljedećoj će na klupi torinskog velikana sjediti Massimiliano Allegri.
 
"Kakve su šanse da ću ostati u Juventusu? Velike", poručio je Allegri nakon posljednje utakmice u sezoni i 2:1 pobjede protiv Verone. Italijanski stručnjak povezivao se s Arsenalom i Chelseajem, ali izgleda da od toga nema ništa.

allegri
 
"Sastat ću se sa čelnicima kluba sljedeće sedmice i tada počinjemo praviti planove za budućnost. Ciljevi? Uvijek su najveći, takav je Juventus klub."
 
Pouzdan "La Repubblica" javlja da je do razgovora Allegrija i čelnika kluba već došlo. "Allegrijev novi početak", takav naslov donosi pomenuti list u tekstu u kojem piše da će od onih koji su sudjelovali u posljednjih sedam titula ostati samo Chiellini, novi kapiten, i veteran Barzagli. Uvjereni su da će uz Buffona i Lichtsteinera klub ovog ljeta napustiti i veznjak Marchisio, ali i Mario Mandžukić koji je u potrazi za novim izazovima. 

mandzukic
 
Allegri od uprave kluba traži da nema nedodirljivih, uključujući i najskupljeg nogometaša u historiji kluba Gonzala Higuaina. Argentinac će prvi put dobiti pravu konkurenciju, a "La Repubblica" tvrdi da je riječ o Alvaru Morati koji bi se trebao vratiti u Torino nakon loše sezone u Chelseaju. Podsjećamo, za Juventus je igrao od 2014. do 2016. godine i bio jedan od omiljenih nogometaša kod navijača.

Morata se nije najbolje snašao u Londonu i sada je u potpunosti pao u drugi plan. Očekivalo se od njega da postane onaj napadač i lider kakvog Chelsea traži još od Didiera Drogbe. Sjajno je počeo Španac, ali nije tako nastavio. Došla je i povreda, drugi dio sezone priznao je kako je igrao povrijeđen i sve je to dovelo do toga da više ne bude u prvom planu Antonio Contea. 

Iz Arsenala je na zimskom prijelaznom roku došao Olivier Giroud, a niko nije mogao očekivati da će ovako bljesnuti u Chelseaju s obzirom na godine i na sve što se dešavalo u Arsenalu. No on je razuvjerio sve oko sebe i dokazao je da se radi o napadaču koji je svjetska klasa. Zbog toga je olakšan put Juveu ka povratku sjajnog napadača. Chelsea je odgovorio na upit Juventusa i postavili su cijenu od 60 miliona eura, ali oni nisu spremni da plate ovako veliku cijenu.

morata

Prema pisanju medija iz Engleske i Italije i to veoma provjerenih jasno stoji kako bi Juventus mogao da dovede Moratu na posudbu od dvije godine koja bi odlično napunila kasu Chelseaja, a i dalje bi imali Moratu u šaci ukoliko se probudi i zaigra odlično. Jedan od takvih primjera je Batshuayi koji je činio čuda u Borussiji iz Dortmunda prije povrede, a Abramovič nije ponudio opciju otkupa ugovora na kraju sezone što je sjajan posao. 

Navodno se samo čeka zvanična potvrda povratka Morate u Juventus, a oko 10 miliona eura trebala bi biti vrijednost posudbe ili u prevodu po pet miliona eura bi bila cijena jedne sezone. Morata je već jednom igrao za Juventus kada je došao iz Real Madrida za 20 miliona eura i postigao je na 93 utakmice 27 golova za dugogodišnjeg prvaka Italije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti