19. 05. 2018 - 21:16
REAL MADRID NA KORAK OD POTPUNE EVROPSKE DOMINACIJE:...
907
Shares
REAL MADRID NA KORAK OD POTPUNE EVROPSKE DOMINACIJE: Pogledajte i zašto!

NA KORAK OD HISTORIJE

REAL MADRID NA KORAK OD POTPUNE EVROPSKE DOMINACIJE: Pogledajte i zašto!

19. 05. 2018 - 21:16
0
Shares

Nogometni klub Real Madrid će za nekoliko dana u Kijevu protiv Liverpoola imati priliku popeti se na Evropski tron treći put uzastopno i tako produžiti dominaciju u ovom takmičenju.
Da Real nije isključivo samo fudbalski klub,pokazuje i plasman košarkaške ekipe u finale Final foura.


Izabranici Pabla Lasa pobjedom nad evropskim velikanom ekipom CSKA došli su na korak od osvajanja najjačeg evropskog takmičenja drugi put od 2015.godine.
Kroz historiju je bilo tri slučaja u kojima je "kraljevski klub" bio finalista u oba sporta i nikada se nije dogodilo da iste godine šampioni budu i fudbaleri i košarkaši. 
Prvi put smo imali takvu situaciju 1962. godine, tada su fudbaleri i košarkaši poraženi u finalu Kupa evropskih šampiona.

182

Posljednji slučaj kad je Real bio finalista meča za titulu šampiona Evrope i u fudbalu i u košarci je 2014. godina, tada su fudbaleri su osvojili titulu, a košarkaši poraženi u utakmici za titulu. Dakle, nikada se još nije desilo da se oba kolektiva Real Madrida popnu na evropski tron u istoj godini,međutim ovo bi mogla biti sezona za historiju kluba,s obzirom da i jedni i dugi posjeduju ogroman kvalitet u ovom trenutku.

Učitaj još novosti