19. 05. 2018 - 14:25
Pablo Laso i anegdote: Jednom prilikom sam htio da ubijem...
907
Shares
Pablo Laso i anegdote: Jednom prilikom sam htio da ubijem Obradovića

Obradović je nekada bio trener Pablo Lasu

Pablo Laso i anegdote: Jednom prilikom sam htio da ubijem Obradovića

Sport.ba
19. 05. 2018 - 14:25
0
Shares

Trener Real Madrida, Pablo Laso, izjavio je kako je malo ko vjerovao da će njegovi igrači izboriti finale Final Four-a Eurolige u Beogradu. Španski stručnjak istakao je činjenicu da je njegov tim do pobjede vodila velika želja, te timski duh. 

"Kada kažete da igrate velikim srcem, ne mislite samo na jednu utakmicu. To je nešto što se postiže napornim radom i trudom tokom cijele sezone. Moji igrači to imaju, zato su sada i ovdje. Ne kažem da drugi timovi igraju bez srca, ali svi timovi koje su ovde moraju da imaju veliko srce i timski duh koji nas je doveo do ovdje. Ponosan sam na svoj tim i igrače", rekao je Pablo Laso na konferenciji za novinare nakon utakmice. 

screenshot-8

Real Madrid u finalu očekuje težak zadatak. Sa druge strane parketa naći će im se turski Fenerbahce koji predvodi stari Lasov poznanik, osam godina stariji Željko Obradović. Vjerovatno malo ko zna da je u periodu od 1995. do 1997. godine upravo Željko Obradović bio trener Pablo Lasu u Real Madridu. Tako su novinari pitali Lasa da li se prisjeća neke anegdote vezane za tu saradnju od prije više od 20 godina, a on je šarmantno, u svom stilu u ispričao jednu koja je izazvala smijeh u sali. Ipak, pored tog, Pablo Laso je imao samo riječi hvale za najboljeg europskog trenera.

"Teško je izdvojiti samo jednu stvar koju sam naučio od Željka. To je bilo učenje iz dana u dan, učenje stvari koje naizgled izgledaju glupo, ali na kraju 'rade'. Od prvog dana kada sam stigao u Real, te dvije godine sam učio svakodnevno. Imali smo sjajan tim, nismo imali sreće da Željko ostane još malo duže, jer smo mogli da napravimo više i osvojimo više za nekoliko godina. Imao sam sreću da radim s njim i kada pogledate unazad, mnoge stvari koje sam naučio tada koristim kao trener", rekao je Laso.
 
"Uvijek pamtim utakmicu koju smo pobijedili u Kupu kupova, bila je skoro gotova, vodili smo 11 poena na dva minuta do kraja. Ja sam je odigrao jako dobro tada... Imao sam loptu, bio je toj moj trenutak, trebalo je prenesem loptu na drugu polovinu, a Željko me je sklonio sa strane i rekao 'Pablo, dosta je bilo, vrijeme je da odmoriš'. Htio sam da ga ubijem, ali bio je u pravu. Rekao mi je 'Pablo, završio si posao i gotovo za danas'. Poslije sam shvatio da je bio u pravu", dodao je Laso kroz osmijeh. 

screenshot-1

Na pitanje novinara šta misli ko će imati veću podršku navijača u finalu, Laso je odgovorio: "Koliko ima kilometara od Istanbula do ovdje, a koliko od Madrida? Teži je put, Fenebahče ima navijače uz sebe i to je normalno kada se pogleda kilometraža. Ipak, na kraju će biti 'pet na pet' na terenu. Voljeli bismo da imamo više navijača, ali imamo mnogo ljudi koji nas podržavaju, uz nas nas cijele godine, znamo da ćemo sutra igrati u teškoj atmosferi za nas, ali navikli smo na to."

Laso je također prokomentarisao igru Luke Dončića rekavši da je to sve 'normalno'. "On je sa nama od 15, 16. godine, igrao je u prvom timu. Prošlogodišni F4 mu je bio prvi u karijeri i bio je sav zbunjen 'Vau, kako je ovo divno', ali sada je zreliji i ono što radi za njega, to je vrijeme. Razvija se kao igrač i kada govorite o tom razvoju govorite o boljem dodavanju, odbrani, a Luka jednu stvar zna - bio je prošle godine zbunjen, zblanut, a sada zna šta je ulog. To se dobija sa iskustvom",  zaključio je trener Reala.

Učitaj još novosti