19. 05. 2018 - 11:01
Debitanti ispisuju historiju u gradu kocke
907
Shares
Debitanti ispisuju historiju u gradu kocke

VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Debitanti ispisuju historiju u gradu kocke

Sport.ba
19. 05. 2018 - 11:01
0
Shares

Vegas Golden Knightsi slavili su u četvrtoj utakmici finala zapadne konferencije protiv Winnipeg Jetsa rezultatom 3:2 i poveli u seriji sa 3:1 i nedostaje im još samo jedna pobjeda da u svojoj prvoj sezoni obezbijede plasman u veliko finale i da se bore za Stenlijev trofej.

U gradu kocke očekivao se veliki pad ekipe Vegas Golden Knightsa, ali iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu, oni jednostavno ne odustaju i ispisuju historiju kluba, a sve više je onih koji prate tim Golden Knightsa. Najneizvjesnija utakmica sezone donosila je dva puta vodstvo domaćoj ekipi, ali gosti su se uporno vraćali i imali su par sjajnih prilika da pređu u vodstvo, no 54. minuta utakmice donosi gol Golden Knightsima, a on je bio dovoljan za pobjedu i veliko slavlje.

Debitant ima priliku da već večeras okonča seriju i to u 21:00h, ako ne uspiju narednu meč loptu imaju na gostovanju kod ekipe Winnipeg Jetsa. Ogromna je ovo prednost i ne bi trebala biti prokockana, ali u gradu kocke sve je moguće. Dođu li večeras do pobjede Vegas Golden Knightsi će biti domaćini u velikom finalu. (Sport.ba)

Učitaj još novosti