19. 05. 2018 - 09:25
Bayern Munchen još jednom kupuje najboljeg igrača rivala iz...
907
Shares
Bayern Munchen još jednom kupuje najboljeg igrača rivala iz Bundeslige i uništava ekipu...

LEON BAILEY

Bayern Munchen još jednom kupuje najboljeg igrača rivala iz Bundeslige i uništava ekipu...

Sport.ba
19. 05. 2018 - 09:25
0
Shares

Bayern Munchen definitivno zna kako se uništavaju ekipe koje su im konkurencija, koliko je velika Bayer Leverkusen veliko je pitanje, ali kupovinom ponajboljeg ili najboljeg igrača veoma jako tuku protivnike. Svi znamo šta su uradili Borussiji iz Dortmunda. No svejedno uspjeha u najvećem klupskom takmičenju nema još od kako je 2013. Jupp Heynckes pokorio Europu.

Cijene su sada otišle veoma visoko, a politika Bayerna da ne troši mnogo novca više nema smisla i morali su zavući ruku duboko u džep. Cilj za 60 miliona eura je Leon Bailey, a kako prenose pouzdani izvori ponuda je već na stolu i sada se čeka odgovor Bayer Leverkusena.
 


Prema nekim navodima bundesligaš traži čak 100 miliona eura za zvijezdu tima, a 60 miliona eura je tek nešto više od pola i nije sigurno koliko Bayern Munchen želi ulaziti u pregovore. Hasan Salihamidžić od kako je došao u ekipu radi sjajan posao i ovo bi mogao biti samo još jedan u nizu sjajnih, ako naravno Bailey dođe.

Činjenica je da se radi o fenomenalnom nogometašu koji igra na poziciji krilnog napadača i ima tek dvadeset godina. Brzonogi Bailey bi trebao biti zamjena za Robbena, odnosno Riberya čija pozicija mu mnogo više odgovara. Jamajčanin je ove sezone odigrao 34 utakmice i postigao 12 golova, te dodao 6 asistencija. Stilom igre bi se savršeno uklopio u Bayern, ali vjerovatno će ponudati morati da se podeblja i da tako zadovolji Bayer Leverkusen. Svjesni su svi da je Pep Guardiola također zainteresovan, ali ove godine neće imati mnogo novca na pojačanja i to je olakšavajuća okolnost, dok Real Madrid kao druga zainteresovana strana nije napravio nikakav konkretan potez. Spominjao se i Chelsea, a jučer se čak pojavila informacija da je u Londonu, no pitanje je koliko ima istine u svemu jer je Bayern poslao konkretnu ponudu. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti