19. 05. 2018 - 09:12
Parma bankrotirala, pa se vratila na nevjerovatan način iz...
907
Shares
Parma bankrotirala, pa se vratila na nevjerovatan način iz Serije D u Seriju A

PARMA

Parma bankrotirala, pa se vratila na nevjerovatan način iz Serije D u Seriju A

Sport.ba
19. 05. 2018 - 09:12
0
Shares

Parma se sinoć uspjela nakon tri godine preko Serije D, pa Serije C i B domoći Prve lige u Italiji. Parma je slavni italijanski klub i mnogo uspjeha su imali u Seriji A, a mnogi velikani su potekli iz ovog kluba i prelijepo je vidjeli da su se vratili na najbrži mogući način i to nakon što su 2015. godine proglasili bankrot.

Parma je sinoć gostovala kod Spezije i morali su pobijedili, a rezultat na kraju je bio 0:2, no svejedno Frosinone i Foggija su morali da odigraju za Parmu da bi prošla dalje. Sve do 89. minute rezultat im nije išao na ruku jer je Frosinone nakon preokreta vodio rezultatom 2:1, a onda gol Foggije i veliko slavlje Parme.

Frosinone je zbog remija završio kao trećeplasirana ekipa i morat će igrati doigravanje sa Palermom, Vezecijom, Barijem, Citadellom i Perugiom, dok Parma ide direktno u Seriju A kao drugoplasirana ekipa. Naravno uslijedilo je veliko slavlje koje su zaslužili, a evo šta je za reći imao kapiten koji je ostao na brodu koji tone, četrdesetjednogodišnji Lucarelli.

"Napravio sam obećanje. Rekao sam da ću vratiti Parmu u Seriju A i evo ispunio sam ga. Ovo je nemoguće. Ni u najluđim snovima ovo nismo mogli zamisliti. Čuli smo s tribina da je gotovo u Frosinoneu, a onda je krenulo ludilo", rekao je Lucarelli.

"Ovo je put koji smo započeli prije tri godine. Imali smo teških trenutaka, ali smo se držali zajedno i uvijek smo na kraju uspijevali ostati na nogama. Ponosan sam što sam kapiten ovog tima", dodao je, pa nastavio: "Ne znam šta ću dalje, ali želim prvo slaviti", ističe kapiten velikana iz Italije.

"Kada smo čuli da Frosinone vodi 2:1, bili smo mrtvi, pripremali smo se već za play-off mečeve, ao nda smo čuli buku na tribinama. Hvala Foggiji, i njima idu zasluge za ovo", tvrdi Lucarelli. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti