19. 05. 2018 - 00:48
Alexander Zverev zakazao duel sa Marinom Čilićem u polufinalu Rima
907
Shares
Alexander Zverev zakazao duel sa Marinom Čilićem u polufinalu Rima

ATP RIM

Alexander Zverev zakazao duel sa Marinom Čilićem u polufinalu Rima

Sport.ba
19. 05. 2018 - 00:48
0
Shares

Deseti i treći teniser svijeta, odnosno deveti i drugi nositelji turnira, odmjerili su snage u četvrtini finala Rima, a na kraju je bolji bio favorit Alexander Zverev. Treći teniser svijeta teško je došao do pobjede i poveo je sa 2-1 u međusobnom omjeru protiv Davida Goffina.

Samo šest poena u pet servis gemova izgubio je Alexander Zverev na svoj servis u prvom setu, dok je napravio jedan break koji mu je bio dovoljan za osvajanje seta. Jedine break lopte u setu imao je Zverev i to šest break lopti, od kojih pet u trećem gemu, a peta je iskorištena. Konačan rezultat seta bio je 6:4.

Drugi set protekao je u znaku Davida Goffina koji je znatno poboljšao servis i nije Zverevu ponudio nijednu break loptu, da bi u osmom gemu iskoristio drugu u nizu koja mu je ponuđena i nakon toga je servisom osvojio set sa rezultatom 6:3. Sve do sedmog gema prvog seta onaj koji prima servis je osvojio maksimalno jedan poen, dok je u sedmom Zverev prekinuo niz sa dva osvojena poena.

U trećem setu viđen je veliki preokret Zvereva koji je prvi izgubio servis u petom gemu, a nakon toga je došlo do velikog pada u igri Davida Goffina koji gubi dva servisa za redom i Alexander Zverev nakon četiri gema u nizu dolazi do seta i meča. 

Bila je ovo dvanaesta pobjeda Alexandera Zvereva nakon poraza od Nishikorija u Monte Carlu, a na šljaci sada ima omjer 15-1. Nije slučajno proglašen ponajvećom nadom svjetskog tenisa, a kao brzi voz ide ka samom vrhu ATP liste. Goffin je uspio prekinuti niz od deset mečeva bez izgubljenog seta Zvereva, ali niz osvjenih turnira Zvereva bi se mogao nastaviti jer je već osvojio Munchen i Madrid. Polufinale Zverevu donosi okršaj sa četvrtim nositeljem turnira Marinom Čilićem. (Sport.ba)

Učitaj još novosti