18. 05. 2018 - 22:42
Simona Halep je za Caroline Garciu bila zid sa druge strane mreže
907
Shares
Simona Halep je za Caroline Garciu bila zid sa druge strane mreže

WTA RIM

Simona Halep je za Caroline Garciu bila zid sa druge strane mreže

Sport.ba
18. 05. 2018 - 22:42
0
Shares

Simona Halep kao prva teniserka svijeta pruža sjajne partije i večeras je samo potvrdila više nego odličnu formu u kojoj se nalazi. Stradala je Caroline Garcia koja je osvojila svega pet gemova, a s obzirom da se radi o sedmoj teniserki svijeta onda je večerašnja partija bila veoma loša. Garcia je imala 37 neprisiljenih pogrešaka, dok je upisala 15 winnera, sa druge strane Halep je imala skoro duplo manje neprisiljenih (20). Nije Halep pružila partiju kao recimo protiv Osake, ali nije ni Garcia pružila veliki otpor i rezultat je sasvim realan kada sve pogledamo.

Prvi set počeo je sa četiri uvodna breaka, a svaki put je do vodstva dolazila Halep, dok je garcia ganjala rezultat. Nakon petog gema i novog breaka na stranu Halep, ona je sačuvala svoj servis, a tu je bio kraj za sedmu teniserku svijeta koja ponovo nije mogla da sačuva svoj servis. Posljednji gem bio je novi break i to je bilo konačnih 6:2 u prvom setu.

U drugom setu Caroline Garcia problema sa break loptama nije imala samo u petom gemu iako je i tada išla na izjednačenje. Od pet servis gemova izgubila je tri, dok je napravila samo jedan break, pa je rezultat bio 6:3 u korist prve teniserke svijeta. Nevjerovatno je da jedna od djevojaka koja servira najbolje u ženskom tenisu nije mogla uzeti svoj servis sa lakoćom, a ponavljamo Halep nije igrala punom parom. Posljednji poen nekako je slika cijelog meča, a to je ono što je zapravo radila Halep i tu je ubijala Garciu. O čemu se radi pogledajte sami.
 


Simona Halep za finale igra protiv Marie Sharapove. Dok Maria Sharapova nije dobila suspenziju gledali smo sjajne okršaje, a danas je Maria preokrenula rezultat i igrala je sjajno, pa sa pravom možemo očekivati fenomenalan polufinalni meč u Rimu. (Sport.ba)

Učitaj još novosti