18. 05. 2018 - 22:14
Asmir Begović tvrdi kako je Srebrenica za njega bila najveći...
907
Shares
Asmir Begović tvrdi kako je Srebrenica za njega bila najveći projekat u karijeri

THE SUN

Asmir Begović tvrdi kako je Srebrenica za njega bila najveći projekat u karijeri

Sport.ba
18. 05. 2018 - 22:14
0
Shares

Za Asmira Begovića smo već znali da je veliki humanitarac i da pomaže ljudima širom svijeta, a novi projekat vrijedan je svake pohvale. Naime fondacije reprezentativca Bosne i Hercegovine u partnersku sa SANA-om potpomaže i širi prijateljstvo između Velike Britanije i Bosne i Hercegovine. Radi se o gradnji sportskih kompleksa, a oko 30.000 KM izvdojeno je za dva terena u Srebrenici. O velikom djelu našeg golmana pisao je The Sun koji kaže kako je priča veoma inspirativna.

"Sport je za mene bila najveća strast i tokom teških trenutaka, promjne,a iskorjenjivanja, jedina konstanta je bio nogomet. Tako sam našao prijatelje i sreću", kazao je Begović.

"Bilo je teško za mene i moju porodicu mijenjati čitav život. Rat nas je rastavio, jedni su otišli u Njemačku, drugi u Norvešku ili Holandiju. Sada imam dvoje djece i mogu razumjeti kako je bilo mojim roditeljima".

Evo šta je Asmir Begović imao za reći o izgradnji terena u Srebrenici i o svemu što se dešavalo u daleko poznatom gradu po nažalost lošim stvarima koje su se dešavale.

"Svaki grad ima svoju priču. Morate stalno učiti o tome šta se dešavalo u tom gradu. Srebrenica je bio veliki projekat za nas i vjerovatno najveći do sada, ali drago nam je da možemo pomoći".

"Radim u Bosni ovog ljeta i svoj prvi golmanski kamp. Naravno da želim golmane. Ohrabrujem to. To je teška pozicija i nadam se da možemo potaknuti generacije da dođu i da se trude da postanu golmani", zaključio je Begović.
 

 

Učitaj još novosti