18. 05. 2018 - 20:48
Šokantna ispovijest nogometaša koji je proglašen za Messijevog...
907
Shares
Šokantna ispovijest nogometaša koji je proglašen za Messijevog nasljednika

BOJAN KRKIĆ

Šokantna ispovijest nogometaša koji je proglašen za Messijevog nasljednika

Sport.ba
18. 05. 2018 - 20:48
0
Shares

Bojan Krkić samo je jedan u nizu onih koji su obećavali mnogo, a na kraju od njih nije bilo 'ništa'. Nikako ne možemo zaboraviti jednog Pato-a koji je nekako i krenuo njegovih godina, ali na kraju od jednog, ali ni drugog nije bilo ni k od one obećane karijere. Bojan Krkić je za Barcelonu debitovao prije jedanaest godina, a čak ni Lionel Messi nije debitirao prije njega. Preko 900 golova postigao je Krkić za omladinske kategorije, ali u prvom timu jednostavno nije išlo. No Krkić je otkrio kako je zapravo imao problema, a niko nije znao o čemu se radi...

"Iako je sve bilo dobro s nogometne strane, ja sam se osjećao loše i morao sam da živim s tim teretom da nisam ostvario očekivanu karijeru. Bio sam novi Messi kada sam se tek pojavio, ali ne znam šta su ljudi očekivali od mene? Zbog problema s tjeskobom nisam otišao na EP 2008. godine, a službeno je objavljeno da sam otišao na odmor. Kada sam trebao debitovati za Španiju, objavili su da imam gastroenteritis, a bio sam anksiozan. Nikoga to nije zanimalo", rekao je Krkić, pa dodao:

"Prije SP-a za kadete niko nije znao za mene, a kasnije nisam mogao izaći na ulicu. Kasnije sam debitovao za Barcu, pa dao gol u Ligi šampiona, pa poziv seniorske reprezentacije... Ali ja sam imao osjećaj da mi srce lupa hiljadu puta u minuti i stalno sam imao vrtoglavicu. Imao sam osjećaj da sam bolestan 24 sata dnevno i pritisak je bio strašan. Znali su mi krenuti panika i vrtoglavica pred utakmicu", kaže Bojan Krkić.

"Bio sam uplašen i, iskreno, nisam znao šta da radim. Znao sam tačno šta nije u redu sa mnom, ali tada je već bomba eksplodirala i mogao sam samo gasiti požar. Morao sam pobjeći, na bilo koji način. Bilo bi lakše da sam ostao u Barceloni i ne igrao. No morao sam otići. Imao sam neki svoj put koji je odredila činjenica da sam bio u Barceloni. Govorili su mi da bih napravio više da sam češće bio kurvin sin. Jer što si bliže vrhu, moraš biti takav", zaključio je Krkić.

Bojan je iz Barcelone otišao u Romu iz koje se vratio u Barcelonu, a onda su uslijedile posudbe u Ajax, pa transfer u Stoke iz kojeg je išao u Mainz i trenutni klub Deportivo Alaves. No ove sezone dvadesetsedmogodišnjak odigrao je šesnaest utakmica, a postigao je samo jedan gol. Teško je reći da ima vremena da naslijedi Messija i da će biti nešto od velikih očekivanja. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti