18. 05. 2018 - 22:01
A onda si se ti pojavio... Andres Iniesta dobio čudnu, ali...
907
Shares
A onda si se ti pojavio... Andres Iniesta dobio čudnu, ali veoma interesantnu ponudu

A onda si se ti pojavio... Andres Iniesta dobio čudnu, ali veoma interesantnu ponudu

Sport.ba
18. 05. 2018 - 22:01
0
Shares

Andres Iniesta nakon skoro 22. godine napušta svoj dom - Barcelonu. Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru, dok ponuda iz dana u dan ima sve više. Naravno kao prva se spominjala Kina, ali i Japan. Čarobnjaku koji je još uvijek reprezentativac Španije, nudi se čak 75 miliona eura plus nevjerovatna količina vina koju bi otkupio klub iz njegove vinarije.

No priča je još uvijek daleko od kraja. Sada se javio i Pep Guardiola, tačnije javio se već, ali svi smo mislili kako se radi o ponudi da dođe i igra za njega u Manchester Cityu, dok Pep Guardiola kuje drugi plan i ima namjeru da španca zaposli kao prvog pomoćnika. Ovaj posao obavljao je Mikel Arteta, ali on se vraća u Arsenal gdje će preuzeti klupu od Arsene Wengera, pa ova pozicija ostaje upražnjena.

ddfjal7vaaexrfd

Sigurno je da bi Iniesta bio savršena osoba, ali nije sigurno da li je on spreman da sa svoje 34. godine okači kopačke o klin, pogotovo ne kada se radi o još uvijek nenormalno bogatim ponudama. Navodno je ponuda iz Japana od 75 miliona eura podijeljenja na tri godine, a uz 25 miliona eura po sezoni daju mu čak 75% ukupno zarađenog novca sa njegovog imena, a takav ugovor se još uvijek nije desio u historiji nogometa.

Dogovoreno naravno nije ništa, ali nije ni odbijeno od strane Andresa Inieste, no nema sumnje da bi Manchester City dobio nenormalno mnogo sa Andresom Iniestom pored Pepa Guardiole. Teško je ne misliti o tome kakva bi tek onda čuda pravio Kevin de Bruyne kada bi ga savjetovao nevjerovatan čarobnjak. (Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti