18. 05. 2018 - 19:17
Hrvatska ima najboljeg tenisera na svijetu!
907
Shares
Hrvatska ima najboljeg tenisera na svijetu!

MATE PAVIĆ

Hrvatska ima najboljeg tenisera na svijetu!

Sport.ba
18. 05. 2018 - 19:17
0
Shares

Mate Pavić već odavno igra fenomenalan tenis u dublovima i nije ni čudo što je došao do ogromnog uspjeha, te je postao prvi hrvat na tronu svjetskog tenisa. Najbliži prvom mjestu iz Hrvatske bio je Goran Ivanišević još davne 1994. godine, a navedene godine Goran je bio drugoplasirani teniser na ljestvici najboljih.

Kubot i Melo poraeženi su u četvrtini finala turnira u Rimu, a to je otklonilo sve dileme oko toga ko će od ponedjeljka biti prvi na ljestvici. Mate Paviću trebalo je da ostvari isti rezultat kao Kubot i Melo da bi ih preskočio na prvom mjestu, a on je na kraju to i uspio. Ponedjeljak ispisuje historiju za Hrvatsku, a Mate Pavić će sa trona skinuti obojicu navedenih tenisera jer imaju isti broj bodova.

Granollers-Puyol i Pablo Cuevas savladali su Olivera Maracha i Matu Pavića upravo u četvrtini finala Rima, a ovo će sigurno biti najdraži poraz Mate Pavića u karijeri. 6:3, 7:6(4) bio je konačan rezultat zlata vrijednog poraza Mate Pavića i Maracha.

Ne treba zaboraviti da Mate Pavić ima tek 25. godina, dok se karijera u dublovima može voditi i do 40. godine, a samim tim mogli bi da još dugo gledati u samom vrhu jer pruža sjajne partije. Naravno mnogo toga ovisi i o partneru, a sad za sad ima sjajnog Maracha i pitanje je samo koliko će i hoće li trajati suradnja sjajnih dubl igrača.

Učitaj još novosti