18. 05. 2018 - 18:09
Dobra stara Maria Sharapova ponovo oduševljava, Wozniacki ispala
907
Shares
Dobra stara Maria Sharapova ponovo oduševljava, Wozniacki ispala

WTA RIM

Dobra stara Maria Sharapova ponovo oduševljava, Wozniacki ispala

Sport.ba
18. 05. 2018 - 18:09
0
Shares

Konačno gledamo sjajnu Mariju Sharapovu koja je danas savladala Jelenu Ostapenko. Jelena je bila peta nositeljica turnira, a šesta je teniserka svijeta i velika je ovo pobjeda za Sharapovu koja je gubila 0:1 u setovima i bila je na pragu poraza, ali sve je izdržala i nakon velikog preokreta došla je do pobjede i polufinala Rima.

40. teniserka svijeta veoma dobro je počela meč, ali nije imala sreće u prvom gemu, pa tako nije napravila break iako se igrao maratonski gem. Brzo je izgubila svoj servis u drugom gemu i vidjeli smo uskoro 0:3 na semaforu. Držala se Jelena Ostapenko sve do 2:5, a onda nije iskoristila dvije set lopte. Sharapova pravi break sa nulom nakon što je zadržala svoj servis i onda ponovo spašava dvije set lopte nakon kojih dolazi do izjednačenja od 5:5. Vidjeli smo dva brza breaka nakon izjednačenja i to nas je odvelo u tie-break. Nešto više sreće, a ne znanja, imala je Jelena Ostapenko i osvojila je tie-break rezultatom 8:6.

U drugom setu Maria Sharapova je igrala nešto bolje i pitala se za mnogo toga na terenu. Došla je ruskinja do 4:2, ali nakon toga opet pad u igru. 4:4, pa break lopta za Ostapenko koju Sharapova spašava na njenu sreću i breakom u desetom gemu dolazi do seta i velikog izjednačenja.

Prosto je nevjerovatno šta se desi Sharapovoj kad dođe do velike prednosti, a to prije nije bio slučaj (prije suspenzije naravno). Imala je Maria Sharapova 5:2 u odlučujućem setu, ali je dopustila protivnici da se vrati na 5:5 i to nije iskoristila dvije meč lopte kod rezultata 5:4. No sabrala se i naredna dva gema je osvojila poprilično lagano, pa će u polufinalu da sačeka bolju iz meča Caroline Garcie i Simone Halep. Radi se o sedmoj i prvoj nositeljici turnira.

Anett Kontaveit igra odličan tenis u Rimu, a to je potvrdila i danas. Savladala je Kontaveit Caroline Wozniacki koja je bila veliki favorit, a rezultat je bio uvjerljivih 6:3, 6:1. Bila je Kontaveit bolja u svakom segmentu igre, te sasvim zasluženo ide u polufinale ponajvećeg turnira na šljaci u sezoni. (Sport.ba)

Učitaj još novosti