18. 05. 2018 - 18:23
Ništa od Vieire, Arsenal ZVANIČNO ima novog trenera koji će...
907
Shares
Ništa od Vieire, Arsenal ZVANIČNO ima novog trenera koji će raditi sa Xabi Alonsom!

Ništa od Vieire, Arsenal ZVANIČNO ima novog trenera koji će raditi sa Xabi Alonsom!

Sport.ba
18. 05. 2018 - 18:23
0
Shares

Velika vijest stiže nam iz Engleske, a radi se o tome da Arsenal ima novog trenera. Još uvijek klub nije potvrdio ovu vijest, ali pošto je prenose Goal i ostali provjereni mediji, onda je sasvim sigurno da se ne radi o špekulacijama. Vieira i Mikel Arteta bili su glavni kandidati, a na kraju je izbor pao na Gazidisovu uzdanicu Artetu koji će raditi sa Xabi Alonsom kao asistentom.

Mikel Arteta je dvije godine radio kao pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityu i sigurno da je imao mnogo toga za vidjeti jer je radio sa ponajboljim trenerom na svijetu. Manchester City je ove sezone protutnjao kroz Premier ligu, a ako je 'pokupio' bar pola onoga što zna Guardiola, onda bi mu Mikel Arteta mogao biti velika konkurencija u ligi.
 


Tridesetšestogodišnjak je nogometnu karijeru završio 2016. godine u timu Arsenala gdje ga je predvodio naravno Arsene Wenger koji odlazi nakon 22. godine iz kluba. Prije Arsenala Mikel Arteta nastupao je za ekipe Evertona, Real Sociedada, Glasgow Rangersa, Barcelonu i PSG. Najdublji trag ostavio je upravo u Arsenalu za koji je odigrao najviše utakmice. Nastupio je na ukupno 284 utakmice u Premier ligi i postigao je 42 gola, te dodao 41. asistenciju.

Mikel Arteta je prije nego što se znalo da će preuzeti Arsenal izjavio kako će njegova filozofija biti jednostavna i čista: "Moja filozofija će biti čista. Od svakoga ću tražiti da bude 120 posto posvećen. To je prva stvar. Ako ne, onda nećeš igrati za mene." Sa ovakvim pristupom Arteta bi mogao postići mnogo, ukoliko uspije da uključi ovakava pristup, naravno. (Sport.ba)
 

 

 

 

 

 

Učitaj još novosti