18. 05. 2018 - 17:51
Michel Platini: "Namjestili smo žrijeb Svjetskog prvenstva"
907
Shares
Michel Platini:

ŠOKANTNO PRIZNANJE

Michel Platini: "Namjestili smo žrijeb Svjetskog prvenstva"

Sport.ba
18. 05. 2018 - 17:51
0
Shares

Nekadašnji predsjednik UEFA-e priznao je kako je žrijeb Svjetskog prvenstva 1998. godine bio namješten. Naime radi se o tome da je cilj bio da se Francuska ne sretne sa Brazilom prije finala Svjetskog prvenstva, a na kraju su upravo u finalu dočekali Brazil koji su savladali rezultatom 3:0. Golove su postigli dva puta Zinedine Zidane i jednom Emmanuel Petit.

french-players-celebrate-with-the-1998-fifa-world-cup-trophy

Michel Platini rekao je kako je zapravo san bio svakome da vidi ove dvije reprezentacije u finalu velikog takmičenja, a dodao je: "Kada smo organizovali kalendar, uradili smo male promjene," rekao je Michel Platini za France Bleu Sport.

"Ukoliko mi završimo prvi u grupi, a također i Brazil, onda se ne možemo nikako sresti prije finala," Brazil je u to vrijeme bio prvi na ljestvici najboljih reprezentacija svijeta, dok je Francuska bila odmah iza njih kao drugoplasirana.

france-3-brazil-0-world-cup-final-france-1998-football

Brazilci su pobijedili Škotsku i Maroko nakon što su šokantno izgubili od Norveške u prvoj utakmici, dok je Francuska pobijedila sva tri meča u grupi C, a slavili su protiv Južne Afrike, Saudijske Arabije i Danske. Reprezentacije su završile kao prvoplasirane, a to je značilo da su na kontra stranama u nokaut fazi takmičenja.

ddeeu6nv4aaqeje

"Nismo se dosađivali šest godina da organizujemo Svjetsko prvenstvo i moralo je doći do malih prilagođavanja," rekao je Platiti i dodao: "Mislite da ostali nisu to radili za vrijeme Svjetskog prvenstva. Francuska-Brazil u finalu je bio san svakog navijača. 

Michel Platini je banovan od strane FIFA-e zbog finansijskih malverzacija, a veliku suspenziju doživio je 2015. godine. Suspenzija je bila prvobitno na osam godina, ali je skraćena na četiri godine i Platinija bi na velikoj sceni mogli gledati veoma brzo. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti