17. 05. 2018 - 18:46
NBA izbacila nominacije za individualne nagrade: Može li...
907
Shares
NBA izbacila nominacije za individualne nagrade: Može li Bradonja konačno do laskave titule?!

ODLUKA 25. JUNA

NBA izbacila nominacije za individualne nagrade: Može li Bradonja konačno do laskave titule?!

Sport.ba
17. 05. 2018 - 18:46
0
Shares

NBA liga objavila je nominacije za individuelne nagrade za ovu sezonu, a u svakoj su kategoriji istaknuta tri imena. Svi dobitnici će biti objavljeni 25. juna tijekom događaja NBA Awards u Santa Monici, a tamo će biti dodijeljene i druge nagrade poput Sportmanship Award. Svakako sve ponajviše zanima MVA titula, a trojica su kandidata: Kralj LeBron James, Anthony Davis i James Harden. Sasvim zasluženo, o Hardenu i LeBronu se ne treba ni pričati, a Davis je čudesno stavio tim na svoja leđa nakon povrede Cousinsa usred sezone. Mnogi pak smatraju da će laskavu titulu konačno ponijeti Bradonja iz Houstona.

Trojica u konkurenciji za najboljeg odbrambenog igrača sezone su opet Anthony Davis, a pored njega su tu Joel Embiid i Rudy Gobert koji je najveći favorit za osvajanje nagrade. Green i Leonard ove sezone nisu u konkurenciji pa se centri vraćaju po nagradu, a sva trojica su odigrala ključne defanzivne uloge u svojim momčadima ove sezone i svi su u top 4 najbolji blokera u ligi.

Ova sezone bila je bogata sjajnim novacima, a najbolja tri su očekivano Donovan Mitchell, Ben Simmons i Jayson Tatum. Iako je odličan igrač, Tatum je tu samo da popuni listu jer Mitchell i Simmons ipak su imali veće role u svojim momčadima tijekom regularnog dijela i preuzeli puno toga na svoja leđa. Ko zna, možda opet vidimo podijeljenu odluku jer zaista nema greške između Mitchella i Simmonsa.

Nagrada za igrača koji je najviše napredovao otići će u ruke Victora Oladipa, Clinta Capele ili Spencera Dinwiddiea. Razigravač Brooklyna odradio jer dobru sezonu, Capela je znatno napredovao i postao prava 'mrcina' ispod koša, ali Oladipo koji je vodio Pacerse do sjajnog plasmana definitivno zaslužuje ovu nagradu.

oladipo-indiana

Nominaciju za najboljeg šestog igrača pokupili su Eric Gordon, Lou Williams i Fred VanVleet. Svaka čast igraču Toronta na solidnoj sezoni, ali on je ovdje za popunu, Gordon je odigrao sjajnu sezonu i bio sjajna dopuna petorci Rocketsa, ali nagrada će vrlo vjerovatno u ruke sjajno Loua koji je gotovo pa sam s klupe nosio Clipperse kada su ih pogodile razne povrede, ali i nakon toga.

Nominacije za trenera sezone zaradili su sada već otpušteni Dwane Casey, trener Jazza Quin Snyder koji je nedvojbeno odradio fantastičan posao, a tu je naravno i Brad Stevens koji je po nama, ali i po većini mišljenja glavni favorit za ovu nagradu. Sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva noć 25. juna u Santa Monici...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti