17. 05. 2018 - 00:49
Atletico učinio ogromnu uslugu Lyonu: Marseille gubi bitke na...
907
Shares
Atletico učinio ogromnu uslugu Lyonu: Marseille gubi bitke na svim poljima

DRAMATIČAN RASPLET

Atletico učinio ogromnu uslugu Lyonu: Marseille gubi bitke na svim poljima

17. 05. 2018 - 00:49
0
Shares
Atletico Madrid je večeras u vatrenoj atmosferi u Lyonu savladao ekipu Marseillea u finalu Lige Evrope i sasvim zasluženo došao do naslova. Međutim,osim velikog slavlja u Madridu,slavili su i navijači Lyona. Naime, osvajač Lige Evrope obezbjeđuje direktan plasman u Ligu prvaka ukoliko već to nije učinio preko svog nacionalnog prvenstva. Kako je Atletico već ovjerio plasman u Ligu šampiona preko nacionalne Primera lige,a uz to je uzeo i trofej u Ligi Evrope, profitiraće trećeplasirani tim francuske League 1. Olimpic iz Lyona trenutno zauzima treće mjesto u francuskoj League 1 i tu će ostati ukoliko za vikend savlada Nicu,a samim tim i osigurati direktan plasman u najelitnije evropsko takmičenje.
1070247-000-u10oa
Najveći gubitnici u čitavoj priči mogli bi da budu izabranici Rudija Garcije.  Naime ,ostali su bez trofeja u Ligi Evrope koji nosi i plasman u Ligu šampiona, a po svemu sudeći Ligu šampiona neće osigurati ni preko nacionalnog šampionata , s obzirom da njihova sudbina sada ovisi o raspletu susreta Lyona i Nice. Samo u slučaju da Lyon remizira ili izgubi od Nice, a Olimpic de Marseille savlada Amiens, finalista Lige Evrope igraće u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone. 
 
Nema sumnje da će izabranici Brune Genesia biti izuzetno motivisani u dvoboju sa Nicom,a na igračima Marseillea je da odrade posao protiv Amiensa i nadaju se lošem danu Lyona. Kakav će biti konačni ishod,ostaje da vidimo.
Učitaj još novosti