16. 05. 2018 - 23:32
NEVJERICA, VELIKA ZVIJEZDA OSTAJE BEZ SP-a: U suzama napustio...
907
Shares
NEVJERICA, VELIKA ZVIJEZDA OSTAJE BEZ SP-a: U suzama napustio teren, Griezmann ga tješi poljupcem

DIMITRI PAYET

NEVJERICA, VELIKA ZVIJEZDA OSTAJE BEZ SP-a: U suzama napustio teren, Griezmann ga tješi poljupcem

16. 05. 2018 - 23:32
0
Shares

Olimpique Marseille poražen je u večerašnjem finalu Evropske lige od Atletica sa čak 0:3. Sreća definitivno nije bila saveznik francuskog tima. Prvo je napadač Valere Germain promašio zicer svih zivera u trećoj minuti nakon maestralne asistencije kapitena Dimitrija Payeta, a onda je u 31. bivši as West Hama morao prije vremena okončati meč.

1

Naime, Payet je u 31. minuti pao na travnjak u Lyonu, očito je bio u strašnim bolovima i zatražio odmah zamjenu. Suze nije mogao suzdržati. Finale je završilo neslavno, a sada mu visi i odlazak na Svjetsko prvenstvo s Francuskom gdje je bio viđen kao prvotimac i jedna od uzdanica Galskih pijetlova. Sjajni veznjak ove sezone postigao je 10 golova i ima čak 24 asistencije za Olympique Marseille, čiji je kapiten i najbolji igrač. 

Od tog se šoka Marseille nije uspio oporaviti pa je na kraju završilo 3:0 za Jorgandžije. Sjajni Antoine Griezmann zabio je dva komada, Gabi je poentirao za 3:0 za treću Evropsku ligu Chola Simeonea na klupi madridskog kluba.

payet

Prilikom izlaska s terena Payeta je poljubio baš junak Griezmann, večeras veliki rival, ali inače saigrač u reprezentaciji Francuske. Međutim, veliko je pitanje hoće li biti saigrači iduća dva mjeseca, tačnije prije i tijekom SP-a. Jer puknuće zadnje lože sigurno znači dužu pauzu. Selektor Didier Deschamps baš sutra objavljuje popis igrača za Rusiju. 

Učitaj još novosti