16. 05. 2018 - 16:18
Nogometaš Shakhtara otvoreno rekao kako želi da napusti klub,...
907
Shares
Nogometaš Shakhtara otvoreno rekao kako želi da napusti klub, a sada su na potezu velikani koji su ovo čekali

Nogometaš Shakhtara otvoreno rekao kako želi da napusti klub, a sada su na potezu velikani koji su ovo čekali

Sport.ba
16. 05. 2018 - 16:18
0
Shares

Fred je želja mnogih velikana iz liga petice, a izdvajaju se bogati PSG i Manchester United. Mourinho je javno rekao kako bi rado vidio Freda u svom timu, dok se još uvijek čeka da Thomas Tuchel preuzme klupu PSG-a i nije poznato da li ima istu želju kao i Unai Emery. Jučer se pojavila informacija da je zainteresovana i Barcelona, no Fred nije ništa rekao za timove iz Španije, pa tako ne možemo biti sigurni da li je ovo provjerena informacija.

"Veoma sam sretan u Shakhtaru. Dobro sam radio, ali tu sam već pet godina. Bio sam jasan u razgovoru sa ljudima iz kluba, poručio sam im da sam sretan u Shakhtaru, ali da želim napraviti veliki iskorak u karijari. Postoji nekoliko klubova u Francuskoj i Engleskoj koji su zainteresovani za mene", istakao je Fred.
ddt80ymxcauhd-x

"Sada moram sačekati da se Mundijal završi i onda vidjeti koja je destinacija najbolja. Mislim da mi je potrebna promjena. Moji snovi su da igram u nekom od najvećih klubova Evrope. To sam rekao i svojim saigračima. U klubu i nisu pretjerano oduševljeni idejom da me puste da odem, imam ugovor do 2021. godine, ali kada se vratim iz Rusije sjest ćemo, popričati i sagledati sve opcije", poručio je sjajni Brazilac.

Brazilac je za reprezentaciju svoje zemlje odigrao sedam utakmica i nije se upisivao u strijelce, dok je za Shakhtar ove sezone odigrao 37 utakmica i postigao četiri gola uz sedam asistencija. Tržišna vrijednost Freda je oko 35 miliona eura, dok ima otkupnu klauzulu od 53 miliona eura.
 

 

Učitaj još novosti