16. 05. 2018 - 13:39
FILMSKI PREOKRET Oglasila se Buffonova sestra sa nevjerovatnim...
907
Shares
FILMSKI PREOKRET Oglasila se Buffonova sestra sa nevjerovatnim informacijama

BUFFON BI MOGAO BRANITI JOŠ JEDNU SEZONU

FILMSKI PREOKRET Oglasila se Buffonova sestra sa nevjerovatnim informacijama

Sport.ba
16. 05. 2018 - 13:39
0
Shares

Riječima se ne može opisati koliko je velik Ginaluigi Buffon u očima navijača Juventusa, a dovoljno je da kaže da je sa devet osvojenih titula Serije A - rekorder. U pitanju je čovjek koji aplaudira igraču koji mu zabije golčinu i onaj koji daje podršku Gianluigiju Donnarummi koji pravi katastrofalne greške. Četrdesetogodišnjak ima još mjesec i po ugovora sa Juventusom, a izjava njegove sestre ulijeva nadu navijačima Juventusa da bi ga mogli gledati još jednu sezonu u dresu Juventusa.
 


Velika želja legendarnog golmana je Liga šampiona, a izgleda da bi joj mogao dati još jednu šansu. Ove godine je svima poznato kako su izbačeni od strane Real Madrida ili možda sudije, to procijenite sami, a sutra će zvanično biti poznato da li Buffon odlazi ili ostaje pošto je zakazana press konferencija za kojoj će se obratiti medijima. Evo šta je za reći imala sestra legende koja brani za Juventus od 2001. godine:

ddg9mdbw0aeudd

"Nisam još razmišljala o tome. Što ga više gledam na terenu to mi sve manje deluje kao igrač pred penzijom. Ja sam igrala odbojku i kada sam imala 27 godina imala sam hiljadu razloga da ostavim sve, ali pitam se koji to razlog Gianluigi ima. Ima 40 godina, pa šta?", počela je Buffonova sestra, pa dodala:

"Ovdje govorimo o golmanu koji je bio junak u sedam uzastupno osvojenih titula Juventusa i četiri Kupa Italije. Čak i u Ligi šampiona, na Bernabeu, bio je odličan", Buffonova sestra dodala je kako vidi u njegovim očima da nije vrijeme za kraj:

"Ja sam njegova sestra zaboga, puno ga volim i pristrasna sam, ali zaista mislim da nije vrijeme za njegov oproštaj. U Điđijevim očima ne vidim da želi da stane. Rekla sam mu to sto puta, ali Điđi je dobar momak, on se nasmije i uvijek mi odgovori da je tako možda bolje. Kao sestra i kao bivša sportistkinja želim da čujem da hoće da prekine jer ne može više. Ali to nije slučaj", izjavila je Bufonova sestra Veronika.

Veronika je pričala i o čuvenom 'Calciopoliju' zbog kojeg je Juventus izbačen u Seriju B, a Buffon je i tada ostao uz voljeni klub i to ga je odmah podiglo do samih zvijezda, rijetki ostanu uz klub u teškim trenutcima i to ne treba zaboraviti.

"Bili smo na moru, saznali smo zajedno za ispadanje Juventusa i pogledala sam ga i pitala šta će raditi naredne godine. Rekao mi je da će ostati. Mislila sam da je lud, ali razmišljajući o tome na kraju nisam bila toliko iznenađena, moj brat je takav, jednostavan dječak, koji ima osjećanja", zaključila je Veronika. (Sport.ba)

Učitaj još novosti