16. 05. 2018 - 09:49
Nevjerovatna suspenzija za Robinson Canoa
907
Shares
Nevjerovatna suspenzija za Robinson Canoa

BASEBALL

Nevjerovatna suspenzija za Robinson Canoa

Sport.ba
16. 05. 2018 - 09:49
0
Shares

Igrač Seattle Marinersa dobio je nevjerovatnu suspenziju od čak 80 utakmica zbog toga što je bio pozitivan za zabranjeni dijuretik Furosemid. Igrač druge baze, jedan od najplaćenijih bejzbol igrača, prihvatio je tu suspenziju, objavio je njegov tim. Tridesetpetogodišnji Cano, koji je odradio polovinu desetogodišnjeg ugovora vrijednog 240 miliona dolara, rekao je da je taj lijek uzeo tokom posjete rodnoj Dominikanskoj Republici.

"Napravio je grešku", objavili su Marinersi. Cano je igrao šest puta na MLB 'All staru', a tokom karijere je ostvario 305 home runova i preko 2.400 udaraca. Najveći uspjeh je ostvario 2009. godine, kada je osvojio Svjetsku seriju sa Newyork Yankeesima.

"Razočarani smo što smo saznali da je Robinson prekršio pravila antidoping programa MLB. Naša organizacija u potpunosti podržava taj program. Objasio je šta se desilo, prihvatio je kaznu i izvinio se navijačima, organizaciji i svojim saigračima. Podržaćemo ga da se izbori sa ovom situacijom", ističe se u saopštenju Marinersa.

Dijuretici mogu da se koriste da bi se prikrilo prisustvo zabranjenih supstanci ili za gubljenje kilograma. Povodom svega par riječi rekao je i Robinson: "Iako u to vreme nisam shvatio da sam dobio lijek koji je zabranjen, sada žalim što nisam bio pažljiviji. Nikada ne bih uradio ništa da bih prevario pravila igre koju volim", naglasio je Cano.
 

 

Učitaj još novosti