15. 05. 2018 - 09:41
Thompson ispisao historiju NBA: Košarkaš Golden Statea u...
907
Shares
Thompson ispisao historiju NBA: Košarkaš Golden Statea u odabranom društvu

NBA PLAY-OFF

Thompson ispisao historiju NBA: Košarkaš Golden Statea u odabranom društvu

15. 05. 2018 - 09:41
0
Shares

Golden State Warriorsi su noćas slavili u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv Houston Rocketsa 119:106 i tako napravili 'mini break'. Po poenima ih je vodio Kevin Durant, ali ključan je bio i Klay Thompson koji je zabio 28 poena uz šest ubačenih trica.

Sa tih šest trica preskočio je legendu Pistonsa, Chaunceya Billupsa na desetom mjestu najboljih tricaša u historiji NBA playoffa. Najviše postignutih trica u povijesti playoffa ima Ray Allen, 385, a drugi je LeBron James sa 346. Njega bi već u ovom playoffu mogao srušiti Steph Curry koji ima 330 ubačenih playoff trica, a top pet zatvaraju Manu Ginobili i Reggie Miller koji ima 320 playoff trica.

Ispred Klaya koji sada zatvara top deset su još Kobe Bryant, Derek Fisher, Paul Pierce što uopće ne iznenađuje, ali u top deset najboljih playoff tricaša u povijesti NBA-a je i J.R. Smith koji ima 269 playoff trica, jednu više od Thompsona pa bi 'snajper' Warirorsa mogao još napredovati u ovom doigravanju. Smith je zanimljivo u playoffu bio deset puta, dok je Klayu ovo šesti playoff u karijeri, no očigledno je da će se nastaviti penjati na vječnoj listi najboljih NBA tricaša.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti