15. 05. 2018 - 09:00
Rocketsima nije pomogao ni 41 poen Hardena, prvaci odmah...
907
Shares
Rocketsima nije pomogao ni 41 poen Hardena, prvaci odmah napravili break

NBA PLAY-OFF

Rocketsima nije pomogao ni 41 poen Hardena, prvaci odmah napravili break

15. 05. 2018 - 09:00
0
Shares

Golden State Warirorsi napravili su break već na startu finalne serije Zapadne konferencije. Pobijedili su Houston Rocketse 119:106 zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu kada su prelomili utakmicu na svoju stranu.

Prvo poluvrijeme prošlo je u potpunom egalu, iako su obje ekipe u određenim periodima imale blagu prednost, no nisu se uspjele odvojiti na neku pristojnu razliku. U trećoj dionici zato su Warirorsi se odvojili na sigurnih 13 razlike krajem perioda, ali Rocketsi su opet preživjeli i do kraja smanjili na podnošljivih sedam razlike.

Rocketsi su početkom posljednje četvrtine ušli u egal i vratili se na dva razlike, ali 9:0 serijom nakon toga branitelji naslova su prelomili utakmicu i otišli na jedanaest razlike i tu je bio kraj. Na kraju je završilo s 13 poena prednosti za Warriorse koji su sasvim zasluženo poveli u seriji jer su imali puno bolju šutersku večer što svakako nije dobar znak za Houston na početku ove serije.

Prvi strijelac utakmice bio je Kevin Durant koji je zabio 37 poena uz 14 od 27 šut, a drugi 'scorer' Warriorsa bio je Klay Thompson s 28 poena i šest ubačenih trica. Curry je uzeo manje šuteva od njih dvojice i zabio 18 poena, ali je preuzeo kreatorske zadatke i s osam asistencija uz Draymonda Greena (devet asistencija) razigravao svoje saigrače.

James Harden s 41 poenom i sedam asistencija vodio je svoje Rocketse, pucao je sjajno, ali ni to ih nije dovelo čak ni blizu pobjede. Paul je zabio 23 uz 11 skokova i solidan šut, Gordon je dodao 15, a Capela 12.

"Rekao sam mu da će sljedeći put morati zabiti 55 poena", izjavio je nakon utakmice trener Houstona Mike D'Antoni o nastupu sjajnog Hardena. Sljedeća utakmica ovih rivala je u noći sa srijede na četvrtak.

Ovo je prva serija u eri Stevea Kerra u kojoj Warriorsi nemaju prednost domaćeg terena, ali postavili su se na parketu kao da je imaju i bez velike drame priveli susret kraju te poveli 1:0 u finalu Zapadne konferencije.

Učitaj još novosti