14. 05. 2018 - 23:32
APSOLUTNI HIT Marcelova reakcija na vijest da Griezmann stiže...
907
Shares
APSOLUTNI HIT Marcelova reakcija na vijest da Griezmann stiže na Nou Camp odmah je obišla svijet

BRAZILAC VIDNO ZBUNJEN

APSOLUTNI HIT Marcelova reakcija na vijest da Griezmann stiže na Nou Camp odmah je obišla svijet

14. 05. 2018 - 23:32
0
Shares

Real je u pretposljednjem kolu La Lige iskalio bijes na Celti te je u Vigo ispratio sa šest komada u mreži. I to bez Cristijana Ronalda. Kraljevi su treći i najvjerovatnije će na toj poziciji i okončati sezonu u kojoj su primat u Španiji prepustili omraženoj Barceloni.

Već sedmicama se nagađa o tome da bi Antoine Griezmann trebao napustiti Atletico Madrid i pojačati Barcelonu u transferu od 100 miliona eura. Iako to još uvijek nije bilo zvanično potvrđeno znalo se da će na kraju sezone Francuz da završi u dresu Barcelone. Sam igrač je izjavio kako želi nastaviti karijeru u prvaku Španije, a igrač njegovog kalibra definitivno zaslužuje da osvaja trofeje što je u Atletico Madridu veoma teško pored velikana Barcelone i Real Madrida. Činjenica je da to mogu uraditi u Evropa ligi, ali to nije ono što se traži. 

Luis Suarez je izjavom potvrdio da Griezmann dolazi na kraju sezone u Barcelonu: "Ponosan sam kada vidim da u naš tim dolaze kvalitetni igrači kao što je Griezmann, isto kao što su bili i Dembele i Coutinho. Griezmann je igrač koji donosi ogroman kvalitet i pravi razliku, a već godinama igra na najvišem nivou. On je ključan igrač Atletico Madrida i to je fundamentalno", rekao je Suarez, pa dodao na to da bi mogao uzeti njegovo mjesto u ekipi: "On ne dolazi da bi zauzeo bilo čije mjesto, već da bi osvajao trofeje i postigao velike stvari. Bit će dobrodošao u naš tim", naglasio je Urugvajac.

suarez

Barcelona će od naredne sezone imati paklen napad, a pitanje je da li je jači bio kada je igrao Neymar jer sada imaju Coutinha, Dembelea, Messija, Suareza i Griezmanna. Otkupna klauzula je 100 miliona eura i ona će biti plaćena čim se završi sezona. Ove sezone sjajni napadač postigao je 27 golova, te dodao 14 asistencija na 46 utakmica za svoj klub. Mediji u Španiji već su potvrdili kako će uzeti broj sedam koji je nosio Arda Turan, a navodno će potpisati ugovor na pet godina što znači da će u Barceloni vjerovatno igrati i do kraja karijere jer će već ući u 33. godinu života. 

22288

Interesantna scena dogodila se nakon meča Real - Celta (6:0). Naime, novinari su igraču domaćih Marcelu otkrili da je Griezmann već novi igrač Barcelone, a njegova reakcija nasmijala je mnoge.

"Ma zaista se ne plašim tog scenarija čak i ako bude tako. Ta priča kruži u medijima već mjesecima", kroz smijeh je poručio Brazilac, koji nije uspio sakriti zbunjenost.

Učitaj još novosti