13. 05. 2018 - 18:08
Tsitsipas oduševio još jednom i poslao Lajovića kući
907
Shares
Tsitsipas oduševio još jednom i poslao Lajovića kući

ATP RIM

Tsitsipas oduševio još jednom i poslao Lajovića kući

13. 05. 2018 - 18:08
0
Shares

Dušan Lajović jedva da zna za poraz još od trećeg mjeseca, dok Tsitsipas igra sjajno u posljednje vrijeme i mogao se očekivati sjajan meč danas u Rimu. Radilo se o finalnom duelu za ulazak u glavni ždrijeb, a ulogu favorita opravdao je prvi nositelj Tsitsipas. Prava je šteta što Lajovića nećemo gledati u Rimu jer je igrao sjajan tenis na turniru u Madridu.

Prvi je poveo u meču Tsitsipas rezultatom 2:0, a Lajović se odmah vratio na 2:2. Imao je nakon toga u dva gema tri break prilike Lajović, ali do breaka nije mogao. Tsitsipas je gubio u tie-breaku rezultatom 3:5, ali i 6:7 kada je servirao Lajović, no sve je izdržao i na kraju je poveo u setovima rezultatom 11:9.

Drugi set donio je ponovo dosta sigurnijeg Lajovića koji se sa tri break lopte suočio u samo jednom gemi u treću nije mogao da spasi. Tsitsipas je u čak tri gema spašavao po jednu break loptu, ali opet je sve izdržao i na kraju je ipak zasluženo slavio.

Youzhny nije mogao u trećem setu da savlada Jazirija, pa je nakon 6:4, 3:6, 6:3 Jaziri prošao dalje do glavnog ždrijeba turnira. Jack Sock je prošao Davida Ferera rezultatom 2:0 u prvom kolu, dok je Querrey na pragu ispadanja od Gojowzcyka jer gubi 0:1 u setovima i igra 5:5 u drugom setu.

Učitaj još novosti