12. 05. 2018 - 09:52
Silovit početak Capitalsa u finalu istoka
907
Shares
Silovit početak Capitalsa u finalu istoka

Silovit početak Capitalsa u finalu istoka

12. 05. 2018 - 09:52
0
Shares

Hokejaši Washington Capitalsa napravili su sjajan break na startu finalne serije istočne konferencije pobjedom u Tampa Beju protiv Lightninga rezultatom 4:2. Finalna serija igra se na dvije gostujuće, a zatim dvije domaće utakmice i samim tim ovaj break je veoma značajan za Capitalse.

Gosti iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država su krenuli silovito od starta meča i već poslije osmog minuta poveli su preko Kempny. Već do kraja trećine bilo je 2:0, strijelac je bio Ovechkin sa igračem više u posljednjim sekundama.

Pitanje pobjednika je riješeno na startu drugih 20 minuta, pošto su Capitalsi golovim Beagle u trećem i Eller u sedmom minutu otišli na nedostižnih 4:0. Do kraja meča, Tampa je uspjela samo da ublaži poraz, a strijelci su bili Stamkos u četvrtom i Palat i 14. minutu posljednje dionice.

Naredni meč igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka od 02:00h po našem vremenu, poslije čega se serija seli u Washington u kojem ćemo gledati kako smo već spomenuli treću i četvrtu međusobnu utakmicu.

Učitaj još novosti