08. 05. 2018 - 01:08
Rekao da će doći potpuno go na press konferenciju ako osvoji...
907
Shares
Rekao da će doći potpuno go na press konferenciju ako osvoji Svjetsko prvenstvo i obećanje je ispunio!

MARK WILLIAMS

Rekao da će doći potpuno go na press konferenciju ako osvoji Svjetsko prvenstvo i obećanje je ispunio!

08. 05. 2018 - 01:08
0
Shares

Mark Williams osvojio je po treći put Svjetsko prvenstvo nakon što je u finalu pobijedio Johna Higginsa rezultatom 18:16. Igralo se iscrpljujuće finale, a publika je mogla uživati u pravom klasiku kakav se i očekivao. Mark Williams je na početku imao 4:0, a zatim se John Higgins vratio na 7:7, opet je Mark Williams zaigrao sjajno i došao je do visokih 14:7, a nakon toga se malo vratio u igru John i došao je do 10:15. Izgledalo je da bi Mark mogao imati nešto lakši posao, ali četvrta sesija donosi šok za njega i rezultat je bio 15:15. No opet u vodstvo nije prešao John Higgins, pa je na kraju Mark Williams slavio rezultatom 18:16.

dcooypuwkaeqisk

Mark Williams je nakon sjajne pobjede postao bogatiji za 425.000 funti i svakako je imao razloga za veliko slavlje s obzirom na najveću titulu u snookeru i na pozamašnu cifru koju je dobio od samog turnira, a zarada od sponzora čak premašuje ovu cifru, pa se ukupna zarada Marka Williamsa procjenjuje na preko milion funti zahvaljujući osvajanju Svjetskog prvenstva.

dchm6t3x0aaihla

Prije finala Mark Williams dao je obećanje da će se na press konferenciji pojaviti u potpunosti go ukoliko po treći put osvoji Svjetsko prvenstvo i na iznenađenje mnogih svoje obećanje je ispunio. Svi su bili iznenađeni, a ko je mogao očekivati da će se stvarno skinuti go i sa peškirom ispod pasa doći da press konferenciju na kojoj je nasmijao sve riječima: "Budite brzi momci." Kako je to sve izgledalo pogledajte u videu ispod.
 


 

Učitaj još novosti